Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat joi că că între Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone l-ar vota pe primarul de la Sectorul 5, el precizând că Piedone are datele care i-ar fi necesare pentru a câştiga un scrutin. Despre candidaturile la sectoare, Hopincă a arătat că el nu susţine scenariul unor candidaturi comune şi candidaturi separate la Primăria Generală pentru că ar bulversa electoratul. ”Pe orice candidat PSD l-ar avantaja o candidatură separată a PNL”, a mai afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnul Piedone are datele care i-ar fi necesare pentru a câştiga un scrutin”, a spus prefectul Rareş Hopincă, în emisiunea România Politică de la Prima News. 

Întrebat pe cine ar vota între Cristian Popescu Piedone şi Nicuşor Dan, Hopincă a spus că în mod categoric l-ar vota pe Piedone.

”Eu mă uit la moştenirea fiecărui mandat în primul şi în primul rând şi cred că la asta se uită şi cetăţenii care au răspuns în sondajele de opinie. În afară de proiectele doamnei Firea, ceva nou şi strategic pentru Bucureşti nu există din păcate”, a afirmat prefectul, despre mandatul lui Nicuşor Dan. 

El a afirmat că nu crede că miza pentru PSD şi PNL este să încerce să îl convingă pe Cristian Popescu Piedone să candideze sau nu.

”Până la urmă, o decizie asumată în coaliţie cu privire la un candidat comun trebuie să ne ofere perspectiva câştigării alegerilor. Până la urmă, pentru orice partid şi extindem, pentru orice alianţă politică, obiectivul principal şi legitim este să câştige puterea. Cum vom face acest lucru? Răspunsul este foarte simplu şi iar rece şi politic, prin orice mijloace legale. Şi atunci, cu siguranţă pot exista şi discuţii cu domnul Piedone, cu siguranţă vor exista în continuare scenarii până la luarea unei decizii”, a completat Rareş Hopincă. 

Hopincă a menţionat că ”este un moment politic important, pentru că de soarta acestor alegeri şi în principal de soarta alegerilor din Bucureşti poate să depindă şi soarta alegerile din toamnă”. 

Prefectul a respins ideea de candidaturi comune la sectoare şi separate la Primăria Generală între PSD şi PNL. ”Nu cred în acest scenariu pentru că am bulversa mai mult decât este cazul întregul electorat”, a spus Hopincă, el adăugând că PSD are prima şansă la toate sectoarele. 

El a dat exemplul profesorului Streinu Cercel care stă foarte bine în sondaje la Sectorul 1, iar la sectorul 2 a precizat că oricare candidat, inclusiv el, l-ar bate pe primarul USR, ”mai ales dacă candidează şi Monica Anisie din partea PNL”. 

”Pe orice candidat PSD l-ar avantaja o candidatură separată a PNL”, a mai afirmat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.