Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European, despre un vot negativ al Austriei în Consiliul JAI, că românii şi bulgarii ar putea controla la sânge camioanele, maşinile mici şi trenurile austriece, ca nu cumva să se strecoare migranţi ilegali prin intermediul statului austriac. El a precizat că Europa are şansa istorică de a elimina abuzul comis împotriva cetăţenilor români şi bulgari, iar în cazul unui vot negativ al Austriei, cere respectuos statelor membre Schengen să-şi dovedească respectul şi susţinerea pentru România şi Bulgaria şi să renunţe din proprie iniţiativă la a-i mai discrimina pe români şi bulgari, pemiţându-le accesul în ţările europene prin porţile de intrare sau culoarele Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îi dau o veste proastă cancelarului Nehammer: Austria nu mai este imperiu. Au trecut vremurile când împărăteasa Maria Tereza le-a pus ciobanilor români taxe aşa de mari încât i-a alungat din Transilvania lor, peste munţi, în Valahia”, a declarat europarlamentarul PNL în plenul PE.

Rareş Bogdan a precizat că ”Ungaria are miliarde de euro suspendate din cauza nerespectării statului de drept, Polonia la fel, nu şi Austria, care blochează accesul României şi Bulgariei în Schengen şi încalcă Tratatul fără să aibă nici un motiv plauzibil”.

E un mister de ce nu a declanşat Comisia Europeană procedura şi contra Austriei, care a încălcat 5 articole ale Cartei Drepturilor Fundamentale din UE. Prin blocarea României şi Bulgariei s-au adus pagube de sute de miliarde de euro nu doar acestora, ci întregii economii europene. Dacă tot promovează doamna von der Leyen Green Deal şi cere emisii zero, o anunţ cu respect ceva: În fiecare an, camioanele care aşteaptă şi 24 de ore la frontiere generează 46.000 de tone de dioxid de carbon. Şi totuşi Austria a scăpat, când exact Comisia Europeană, gardianul Tratatelor, ar trebui să-i ceară despăgubiri”, a afirmat Rareş Bogdan.

Eurodeputatul liberal a menţionat că ”în Consiliul JAI de peste două săptămâni, Europa are şansa istorică de a elimina abuzul comis împotriva cetăţenilor români şi bulgari”.

”În cazul unui vot negativ al Austriei, cer respectuos statelor membre Schengen să-şi dovedească respectul şi susţinerea pentru România şi Bulgaria şi să renunţe din proprie iniţiativă la a-i mai discrimina pe români şi bulgari pemiţându-le accesul în ţările europene prin porţile de intrare sau culoarele Schengen. Dovadă de bună-credinţă. Şi sigur, românii şi bulgarii ar putea controla la sânge camioanele, maşinile mici şi trenurile austriece, ca nu cumva să se strecoare migranţi ilegali prin intermediul statului austriac”, a mai declarat Rareş Bogdan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.