Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat că vor fi maxim 18 ministere în viitorul Guvern, iar PNL va propune la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR să meargă pe procentele obţinute la alegerile parlamentare şi anume liberalii să aibă 10 sau 11 miniştri, Alianţa să aibă 5-6 miniştri, iar Uniunea să aibă doi miniştri. Întrebat dacă Ludovic Orban va demisiona de la şefia PNL, Bogdan a răspuns: „Dacă demisionăm cu toţii, mă întreb cine conduce România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Practic e foarte complicat complicat pentru un premier dacă nu are o relaţie extrem de bună şi nu are încredere în ministrul Justiţiei, în ministrul Finanţelor, în ministrul Fondurilor Europene în perioada următoare. De asemenea, având în vedere că o bună parte din Planul de Rezilienţă şi din banii europeni pe infrastructură mare, cheia rămâne şi pe Ministerul Transporturilor. Foarte important rămâne şi Ministerul Economiei şi Ministerul Dezvoltării unde noi avem 1.300 de primari şi unde proiectele nu trebuie să fie făcute pentru anumiţi primari de la un partid, trebuie să fie făcute pentru administraţiile locale”, a afirmat Rareş Bogdan miercuri la Digi 24. 

Chestionat dacă viitorul Executiv va avea mai multe sau mai puţine ministere sau va fi păstrată structura actuală de 16 ministere, eurodeputatul a replicat: „Avem 16 ministere acum, dacă se măreşte se măreşte doar la 18 ministere şi din motive ce ţin de legislaţie europeană pe mediu, spre exemplu ,sau pe comunicaţii”.

„Propunerea noastră în negocierile cu cei de la USR-PLUS şi cei de la UDMR este să mergem pe procentele obţinute în campanie, în urma alegerilor, adică noi 26%, USR-PLUS 15% din viitoarele locuri şi UDMR 6,5% sau 7%. Asta ar însemna că pentru PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6 miniştri, UDMR 2 miniştri”, a mai explicat Bogdan.

Referitor la faptul că preşedintele Iohannis a transmis la întâlnirea de marţi seara cu liberalii că este nemulţumit de scorul PNL la alegeri şi întrebat dacă Ludovic Orban va demisiona şi de la şefia partidului, Rareş Bogdan a spus: „Domnul Ludovic Orban a dovedit foarte multă tărie de caracter şi onoare în momentul în care a demisionat. Eu ştiu că jurnaliştilor le plac predicţiile, dar dacă demisionăm cu toţii, mă întreb cine conduce România”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.