Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, nu susţine ideea unui guvern de uniune naţională, el respingând posibilitatea ca PNL să guverneze alături de PSD sau AUR pe care nu le consideră ”partide serioase”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu susţin un guvern de uniune naţională. Susţin un guvern în jurul Partidului Naţional Liberal pe care îl cunosc, care ştiu ce-şi asumă, care se află în parteneriat cu preşedintele României. Nu am încredere în AUR nu am încredere în PSD, am încredere în PNL şi în cei de dreapta. Eu sunt un om eminamente de dreapta, nu cred în guvernele de stânga, cu stânga nu poţi să-ţi faci nici măcar cruce, stânga este cea care risipeşte bogăţia pe care o adună dreapta – şi asta a spus Margaret Thatcher – nu consider că Partidul Social Democrat sau AUR sunt formaţiuni serioase, care vor cu adevărat creşterea economică”, a afirmat Rareş Bogdan duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv. 

În condiţiile în care România are la dispoziţie în următorii cinci ani peste 150 de miliarde de euro - fonduri de la bugetul de stat şi europene- iar zonele în care PSD a condus, la nivel local, nu au reuşit până acum să absoarbă bani europeni decât în cuantum ”ridicol” comparativ cu cele conduse de liberali,  Rareş Bogdan afirmă că nu are încredere că social-democraţii vor fi interesaţi  de accesarea de bani europeni şi nu vor dori să stea ”energofag legaţi strict la bugetul naţional”.  

”Aceşti oameni de la PSD, trebuie să înţelegeţi că urăsc banii europeni pentru sunt controlaţi de către OLAF şi DLAF. Ei nu vor acest lucru. Nu îi interesează să facă investiţii, ca Emil Boc, de peste 500 de milioane de euro ban europeni, sau ca Mircea Hava, Ion Dumitrel, sau ca Ilie Bolojan sau ca primarul Vlad Oprea din Sinaia. Ei nu vor să facă, pur şi simplu, refuză absorbţia banilor europeni. Cum aş putea eu să fac o guvernare cu PSD care atunci când aude de bani europeni parcă aude de fluierat în biserică duminica?”, a adăugat Rareş Bogdan. 

Liderul liberal nu exclude, în schimb, ideea unui guvern minoritar, el subliniind că nu negociază „pe bani, parlamentari” ci încearcă să îi convingă pe aceştia de oportunitatea privind susţinerea guvernului liberal. Bogdan susţine că negocierile cu parlamentarii se fac „complet atipic, pe proiecte, pe reforme şi nu pe persoane sau pe poziţii guvernamentale sau în agenţii”. 

”Dacă dânşii (cei de la USR PLUS – n.r.) doresc să rămână aşa, ca un fel de îngeraş pe margine, atunci sigur că vom fi nevoiţi să guvernăm li vom guverna minoritar. (...) Vom guverna cu cele cincizeci şi ceva de voturi de care mai avem nevoie ale tuturor celor care înţeleg că responsabilitatea unui om politic în Parlamentul României este să asigure stabilitatea ţării şi dezvoltarea ei”, mai spune Rareş Bogdan. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.