Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a precizat că de două sau de trei ori PNL a încercat să taie pensiile speciale, dar de fiecare dată au existat piedici. De data aceasta, a afirmat Bogdan, problema este capitol în PNRR şi trebuie respectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi le-am tăiat de două ori sau de trei ori. Le-am tăiat o dată pe 28 ianuarie, la 64 de zile de la preluarea guvernării Orban în Parlament, cu un vot covârşitor. A venit doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, a atacat legea la Curtea Constituţională. A venit COVID între timp, dar prin 10 mai, în acelaşi an, Curtea Constituţională a dat verdictul de neconstituţionalitate şi a anulat demersul. Nu au mai ajuns la promulgare la preşedinte. Am venit cu o lege iniţiată de colegii mei Florin Roman, Pavel Popescu, Robert Sighiartău, Ben Oni Ardelean. Şi am impozitat pensiile speciale cu 85% Aceeaşi doamnă Renate Weber s-a sesizat, a făcut sesizare la Curtea Constituţională. Curtea s-a exprimat imediat după alegerile generale din 2020, pe 14 decembrie. A anulat şi acest demers. Am anulat de vreo două ori pensiile parlamentarilor. De fiecare dată au dat 840 de foşti parlamentari sau 640 în judecată. Au câştigat, s-a anulat şi acest demers”, a declarat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL a explicat că tema pensiilor speciale este acum jalon în PNRR.

”Acum, din fericire pentru mine şi pentru români, Comisia Europeană, cineva inteligent din România, nu spui cine, cineva inteligent, e mai complex, eram în guvernare, a reuşit să introducă România, în relaţia cu Uniunea Europeană, pe condiţionalităţile din PNRR pentru tranşa trei şi tranşa patru, subiectul reformei. Dacă eram eu, mă lăudam. Nu, a fost un colectiv şi Comisia Europeană nu a făcut altceva decât să considere că trebuie rezolvată această problemă. Nu am... Dacă eram, v-am spus-o, spuneam cu capul sus. Din fericire, va trebui să o rezolvăm în sfârşit. Sigur că s-au făcut două propuneri. Prima propunere, domnul Budăi a făcut-o, cum a făcut-o. Nu vreau să caut vinovaţi, cert este că acum, până pe data de 2 iulie, va trebui să venim cu o propunere pe care reprezentanţii Comisiei să o accepte şi să considere realmente reformă că aici nu e vorba de tăiere, numai, aici e vorba de reformă, pur şi simplu de trecerea pe sistemul de contributivitate. Acest lucru trebuie rezolvat şi legea salarizării unitare trebuia rezolvată. Şi dacă n-am rezolva acest lucru, n-am fi avut timp de 2 săptămâni profesori în stradă şi nu i-am fi lăsat pe profesori să treacă prin umilinţa mişcărilor de stradă şi a faptului că s-a discutat despre despre motivaţia şi despre drepturile lor de a avea sau nu avea salarii” , a adăugat Rareş Bogdan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.