Europarlamentarul Rareş Bogdan a afirmat, luni, despre declaraţiile lui Ludovic Orban, că a sperat într-un ”festival al democraţiei” şi nu la atacuri între colegi, cerând ca discuţiile să fie purtate în interiorul aprtidului. ”La câtă lume a participat acolo, e atât de uşor de demontat ce a fost acolo”, a afirmat Rareş Bogdan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rareş Bogdan a fost întrebat, luni, înaintea Biroului  Executiv, despre declaraţiile lui Ludovic Orban referitoare la negocierile pentru formarea coaliţiei şi a afirmat: ”În prima fază nu am crezut, pentru că eu am spus că am înţeles că va fi un festival al democraţiei şi nu atacuri între colegi în spaţiul public. Nu am vrut să cred că Ludovic a folosit astfel de cuvnte la adresa a trei colegi (...) Am considerat că nu e cazul să intervin şi eu, mai ales că eu vorbesc ceva mai apăsat”.

Acesta a cerut ca dezbaterea şi discuţia să aibă loc în interiorul PNL.

”Îmi pare rău că se duce această frumoasă competiţie în spaţiul public”, a mai declarat Rareş Bogdan.

”La câtă lume a participat acolo, e atât de uşor d demontat ce a fost acolo, încât nici măcar nu este cazul să o fac eu”, a adăugat acesta.

Europarlamentarul liberal a precizat că fncţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost negociată alături de celelalte funcţii şi ministere.

”A negociat această funcţie şi trebuia să participăm şi noi la negocieri (...) Bineînţeles că atunci când este o negociere, cînd sunt mai multe forţe politice, nu poţi să bţi tot, dar măcar unul dintre trei, sau două din trei, dar...nu a obţinut niciunul”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Acesta a rpecizat că ar trebui să se discute mai multe despre guvernare, dar l- avertizat pe Ludovic Orban că el se simte foarte bine în războiaie, iar preşedintele PNL ar fi trebuit să ştie asta.

Ludovic Orban a afirmat că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare.

În replică, Raluca Turcan a declarat că adevărul este cunoscut în tot partidul şi anume faptul că liderul PNL a renunţat la trei ministere importante - Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

”Orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare care pe fond a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern”, a mai spus ministrul Muncii.

La rândul său, Alina Gorghiu a precizat că ”victimizarea poate fi o strategie pentru unii, dar trebuie combătută cu adevărul în interiorul PNL”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a rugat pe Ludovic Orban să înceteze să ducă o campanie murdară şi consideră că afirmaţiile liderului liberalilor trebuiau ţinute în interiorul partidului.

”S-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău şi nu cred că e bine pentru nimeni, în niciun caz pentru el”, a adăugat eurodeputatul PNL.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.