Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, afirmă că autorităţile de la Bucureşti vor solicita celor de la Chişinău să comunice motivele pentru care, în cazul preşedintelui Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, Republica Moldova a prelungit de interdicţia de intrare pe teritoriul său. ”Este cât se poate de clar că există motive întemeiate şi este cât se poate normal ca opinia publică din România să ştie aceste motive”, susţine Rareş Bogdan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dânsul (George Simion - n.r.) conduce un partid care se află mult în spatele Partidului Naţional Liberal nu doar ca istorie, ci şi ca performanţe. Cred că este cât se poate de logic pentru noi, în contextul în care extremismul a prins în acest moment, în vâltoarea aceasta a mişcărilor politice europene, din nou, avânt, să ştim exact ce se întâmplă. Dacă doamna Maia Sandu şi Guvernul de la Chişinău au ales să dea interdicţie pe încă cinci ani de zile unui cetăţean român, date fiind relaţiile speciale pe care Republica Moldova le are cu România, este cât se poate de clar că există motive întemeiate şi este cât se poate normal ca opinia publică din România să ştie aceste motive, iar noi, ca lideri politici, să cunoaştem toate aceste lucruri pentru că, cu siguranţă, nu poate fi decât un ajutor pentru asanarea a ceea ce înseamnă spaţiul politic românesc”, a declarat Rareş Bogdan, vineri seară, la Digi 24.
 
Europarlamentarul a subliniat că pericolul extremismului în Europa ”este real”, el spunând că partidele extremiste ”se urcă pe un val al unor cetăţeni care poate sunt prea puţin informaţi, al unor oameni supăraţi, radicalizaţi, care nu cunosc beneficiile Uniunii Europene”.
 
”Consider că noi, liderii politici pro-occidentali, pro-Uniunea Europeană, pro-americani, suntem responsabili să explicăm fiecărui cetăţean european de ce este importantă construcţia europeană, cât de importantă este toleranţa, de ce extremismul este pericolul suprem, pericolul major, pericolul fatal, extremismul în acest moment. (...) Trebuie să privim cu foarte mare atenţi şi să înfruntăm extremismul”, a spus Rareş Bogdan.
 
Liderul AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în Republica Moldova pentru încă 5 ani, adică până la 1 octombrie 2028, după ce o decizie iniţială în acest sens, luată în 2018, a fost prelungită cu încă cinci ani, au confirmat vineri pentru publicaţia NewsMaker reprezentanţii Inspectoratului General pentru Migraţie al Ministerului Afacerilor Interne de la Chişinău. Preşedintele AUR George Simion a afirmat, vineri pentru News.ro, că acest lucru denotă faptul că nimic nu s-a schimbat peste Prut, în ultimii ani. El a adăugat că „în loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România, doar atunci când le convine lor”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.