Cota unică de impozitare "s-a dovedit că aduce bani", afirmă liderul liberal Rareş Bogdan, el precizând că niciun social-democrat nu a mers "oficial" în coaliţia de guvernare pentru a ridica problema înlocuirii acesteia cu altă metodă de impozitare. "Cota unică este pentru cel care munceşte, nu-i dau în cap celui care lucrează mai mult pentru a-l ajuta pe celălalt”, arată Bogdan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Orice comparaţie face oricine, fiscalitatea la nivelul României atrage investiţii şi nu respinge, pentru omul de afaceri. Singura problemă pe care încă o avem şi va trebui rezolvată în timp, este impozitarea excesivă pe salariu. Acolo suntem în deficienţă, dar în rest, e un cadru friendly, suntem deschişi, avem umbrelă de securitate NATO, suntem membri ai Uniunii Europene”, a afirmat Rareş Bogdan, vineri, la Digi 24.
 
Europarlamentarul a respins ideea renunţării la cota unică de impozitare.
 
"Nu a ieşit niciun social-democrat partener de guvernare, oficial, cu această chestiune. Noi, în coaliţie, nu am discutat, nu a venit să spună domnul Ciolacu sau domnul Câciu, sau domul Tudose, sau domnul Stănescu sau altcineva. Iar cota unică s-a dovedit că aduce bani, cota unică este pentru cel care munceşte. Nu-i dau în cap celui care lucrează mai mult pentru a-l ajuta pe celălalt”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.
 
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că nu crede că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să se modifice sistemul de taxare a companiilor. El a precizat că a discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal să facă în aşa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.