Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan susţine că nu doreşte să dea replica preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, după afirmaţiile acestuia privind întâlnirea liberalilor de la Sinaia, dând asigurări că la acea reuniune a fost o "discuţie serioasă" despre problemele ţării. El afirmă că Marcel Colacu a fost "dezinformat" şi explică faptul că la Sinaia liberalii au vorbit despre ministrul Sănătăţii "strict" în legătură cu spitalele care ar urma să fie finanţate prin PNRR, despre Sorin Grindeanu nu s-a discutat "absolut deloc", iar despre Marcel Ciolacu liberalii au vorbit "strict în relaţia care va urma să aibă loc pe 25 mai anul viitor", mai exact despre rotativa la guvernare. "Trebuie să înţeleagă că se află la guvernare, nu se află în opoziţie. De multe ori observ poziţiile unor lideri PSD care par că sunt în opoziţie. Nu! Domniile lor, de nouă luni de zile, sunt la guvernare şi trebuie să-şi asume această guvernare cu bune şi rele", susţine liderul liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ne-a mirat şi pe noi această poziţie, mai ales că nu am făcut nicicum secretă întâlnirea de la Sinaia, a fost o întâlnire care a început cu o conferinţă de presă a premierului României şi a prim-vicepreşedinţilor PNL, la ora 18, joia trecută. Nu poate avea loc o întâlnire secretă care începe cu o conferinţă de presă transmisă de şase televiziuni în direct. Asta este unu. Doi: pe noi ne preocupă ce avem de făcut pentru români şi cum depăşim această iarnă care se anunţă una dificilă, dar unde căutăm soluţii. Până pe data de 1 septembrie premierul va veni cu soluţia şi preferăm să nu intrăm în polemici sterile pentru că deja eu sunt obişnuit cu genul acesta de comportament în care unii par că sunt în opoziţiel deşi guvernează de nouă luni de zile, alături de PNL, România. (...) Nu cred că românii îşi doresc să afle despre schimburi politicianiste de replici în spaţiul public. De asta şi refuz să vin cu un schimb de replici legat de discuţia noastră de la Sinaia. Vă asigur că discuţia a fost una serioasă”, a afirmat Rareş Bogdan, luni seară, la Digi 24.  
 
Liderul liberal a menţionat că la Sinaia liberalii au vorbit despre ministrul Sănătăţii "strict” în legătură cu spitalele care ar urma să fie finanţate prin PNRR, despre Sorin Grindeanu nu s-a discutat "absolut deloc”, iar despre Marcel Ciolacu liberalii au vorbit "strict în relaţia care va urma să aibă loc pe 25 mai anul viitor”, mai exact despre rotativa la guvernare.
 
"Eu consider că pur şi simplu domnul Ciolacu a fost dezinformat şi că trebuie să mergem înainte, pentru că România are nevoie astăzi de o guvernare stabilă. Noi, când am generat această coaliţie, am trecut peste foarte multe orgolii şi peste un război care dura de 30 de ani între PSD şi PNL. (...) Noi nu vom răspunde la astfel de provocări, considerăm că e mai important să găsim soluţii pentru România, şi nu să căutăm pricină, nu să căutăm scandal, nu să căutăm generatori de dezordine”, a mai afirmat Rareş Bogdan. 
 
Întrebat dacă în opinia sa PSD este cel care generează dezordine, el a răspuns negativ.
 
"Spun doar că trebuie să înţeleagă că se află la guvernare, nu se află în opoziţie. De multe ori observ poziţiile unor lideri PSD care par că sunt în opoziţie. Nu! Domniile lor, de nouă luni de zile, sunt la guvernare şi trebuie să-şi asume această guvernare cu bune şi rele. Nu am luat deciziile singuri, nu le vom lua singuri, ne respectăm partenerul de guvernare”, a susţinut el.
 
Eurodeputatul a ţinut să precizeze că liberalizarea pieţei de energie în România a început şi a fost definitivată în perioade în care PSD se afla la guvernare. 
 
"Aş vrea să reamintesc celor care poate sunt mai puţin informaţi că piaţa de energie din România a început liberalizarea în mandatul domnului Victor Ponta, în 2012, şi a fost definitivată printr-un act normativ în mandatul PSD din ianuarie 2018 – nu ştiu cine era premier, că dânşii şi-au schimbat vrei trei-patru premieri într-un an. Domnul Grindeanu, domnul Tudose sau doamna Dăncilă, sincer, nu mai ţin minte că nu face parte din preocupările mele de zi cu zi. După care, mai grav, a avenit domnul Dragnea de 1 decembrie 2018 şi domnia sa a considerat că trebuie să încerce o deliberalizare a pieţei, o reglementare a pieţei din nou şi practic a blocat preţul la producători, majoritatea fiind români, şi a lăsat preţurile să joace strict pe furnizori, unde 80% din companii sunt companii achiziţionate de diverşi mari jucători din piaţă, adică corporaţii multinaţionale. Aşa a ştiut domnia sa să reglementeze piaţa. Mai mult, ne-a produs şi un infringement, pentru că Comisia a reacţionat şi automat am fost ţinta unui infringement pornit de Comisia Europeană împotriva României”, a explicat Bogdan.
 
El a amintit că ordonanţa de compensare poartă semnăturile a trei lideri din PSD. 
 
"Ceea ce se întâmplă în spaţiul public mi se pare puţin de noaptea minţii, pentru că ordonanţa prin care am venit să compensăm preţurile la facturile românilor atât la consumatorii casnici, cât şi la consumatorii industriali, are semnăturile a trei lideri PSD: Domnul Budăi – ministrul Muncii, domnul Câciu – ministrul Finanţelor şi domnul Neacşu – secretarul general a Guvernului, toţi trei lideri PSD. Ori domnul Ciolacu nu ştie acest lucru, ori a uitat acest lucru. Deci ordonanţa nu a fost dată de către PNL fiind singur la guvernare ori alături de USR, a fost dată în parteneriat cu Partidul Social Democrat. (...) Deci cred că în spaţiul public ar trebui să încetăm cu aceste polemici absurde, să venim cu soluţii pentru români, să le explicăm românilor care sunt riscurile, dar care sunt avantajele României, pentru că România este ţara, alături de alte ţări europene, cu cea mai mică dependenţă de gazul rusesc”, a adăugat Rareş Bogdan. 
 
Potrivit acestuia, "dependenţa medie a României faţă de gazul rusesc a fost de doar 9%".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.