Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Rareş Bogdan, a afirmat că cea mai mare şansă să ajungă comisar european o are cel care va fi validat de premierul României, dar a precizat că din partea PNL şi-a anunţat această intenţie, iar din partea PSD sunt mai mulţi care doresc funcţia. Rareş Bogdan a afirmat că ar vrea să fie comisar european pe extindere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rareş Bogdan a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Electoral, de la Prima TV, cine are cele mai mari şanse să devină comisar european din partea României.

„Cea mai mare şansă să ajungă comisar european o are cel pe care îl va valida premierul României şi care va fi propus după o discuţie între preşedinte, premier şi preşedintele celuilalt partid de guvernământ, PNL. Va fi complicat, pentru că părerea mea că eu din partea PNL mi-am anunţat intenţia. Din partea PSD sunt mai mulţi. Eu pe extindere aş vrea să mă duc pentru că mă interesează în mod direct Moldova. Eu sunt unul dintre românii încăpăţânaţi chiar dacă nu sunt moldovean, să iubesc enorm Moldova şi Basarabia şi să ştiu foarte bine istoria şi să ştiu că la masă când s-a desenat harta putea foarte simplu Transilvania mea să fie lipită, cum cereau unii cu capitala la Budapesta. Întâmplător a fost rupt Cernăuţul, Bucovina de Nord, şi a fost ruptă Basarabia”, a declarat Rareş Bogdan.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

El a adăugat că cine afirmă că de ce ne interesează ce se întâmplă în Republica Moldova este trădător de ţară.

„Dar cine crede şi cine spune ce ne interesează pe noi de ce se întâmplă dincolo de Prut, este un trădător de ţară şi de neam, este un om care nu cunoaşte istoria României şi un om care nu înţelege că nu poţi să abandonezi trei milioane de români. Trei milioane de români nu pot fi abandonaţi doar pentru că unii nu ştiu istorie. Pentru că la scara istoriei câteva zeci de ani e absolut nimic. Cât a trecut de atunci? Sub 80 de ani. Ce e aia la scara istoriei? Deci, pentru mine, cea mai mare victorie a Partidului Naţional Liberal, a mea personală, a actualei coaliţii, a viitoarei coaliţii, este ca în locul UK-ului, ştiţi ce frumos ar fi, eu sunt un admirator al briţilor, dar în locul UK-ului, care a făcut cea mai mare greşeală că a plecat, eu i-am mai prins încă câteva luni în Parlamentul European, să vină, cât de frumos ar fi al 28-lea stat, să fie Republica Moldova. Ar fi minunat să se întâmple asta”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

La remarca potrivit căreia preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că europarlamentarul Mihai Tudose ar fi bun pentru portofoliul bugetului, Rareş Bogdan a afirmat: „Nu trebuie să vindem pielea ursului din pădure. Prima dată să-i convingem pe români că suntem soluţia pentru a aduce cât mai multe voturi, că avem un număr cât mai mare. Doi, să reziste coaliţia, să ne dea Dumnezeu mintea la noi şi gândul cel bun, să nu facem declaraţii care se ducă la rupturi majore”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.