Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, miercuri, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis, că legea fundamentală spune că în momentul când se schimbă configuraţia politică a Guvernului premierul trebuie să-şi treacă noii miniştri prin Parlament, pentru că altfel preşedintele nu are de ce să ia act, nu are ce semna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu ştiu dacă doamna Dăncilă îşi poate trece sau nu Guvernul prin Parlament, e ultima noastră grijă. Problema este simplă: în România trebuie respectată Constituţia şi Constituţia spune că în momentul când se schimbă configuraţia politică a Guvernului doamna Dăncilă trebuie să-şi treacă noii miniştri prin Parlament, pentru că altfel preşedintele nu are de ce să ia act, nu are ce semna. Deci pentru a respecta Constituţia, doamna Dăncilă este obligată ca în 45 de zile să meargă cu propunerile dânsei în Parlament cu schimbarea configuraţiei politice”, a afirmat Rareş Bogdan într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
Rareş Bogdan a precizat că „acest guvern care şi-a bătut joc de România nu mai poate continua”. 
 
El a menţionat că liderii PNL vor demara negocierile cu parlamentarii pentru ca aceştia să susţină moţiunea de cenzură care va fi depusă în momentul în care vor exista 233 de semnături pe textul moţiunii. 
 
„Suntem hotărâţi să dăm jos Guvernul cât mai repede posibil”, a spus Rareş Bogdan.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că el nu voa gira prin deciziile sale susţinerea acestui guvern. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a anunţat preşedintele. Klaus Iohannis a cerut Guvernului să declanşeze procedura de reconfirmare în Parlament şi a făcut apel la toate partidele de opoziţie să aibă o poziţie rezonabilă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.