Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis, marţi seară, că Raportul anual privind traficul de persoane al Departamentului de Stat al SUA apreciază eforturile României privind gestionare fluxului de refugiaţi. De asemenea, documentul apreciază alăcarea de fonduri suficiente pentru îndeplinirea standardelor privind combaterea traficului de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost apreciat efortul părţii române în gestionarea numărului mare de persoane venite din Ucraina ca urmare a agresiunii Federaţiei Ruse împotriva acestui stat. Astfel, a fost apreciat faptul că Guvernul României a avut în vedere pe lângă gestionarea aspectelor umanitare şi luarea de măsuri pro-active pentru a preveni şi combate eventuale cazuri de trafic de persoane”, a transmis, marţi seară, ministrul de Interne, Lucian Bode, comentând Raportul anual privind traficul de persoane al Departamentului de Stat al SUA.  

Potrivit ministrului, ”au fost evidenţiaţi în mod deosebit paşii importanţi făcuţi într-un timp scurt în ceea ce priveşte identificarea potenţialelor victime printre cetăţenii ucraineni”.

Potrivit ministrului Bode, un alt aspect pozitiv a vizat alocarea de fonduri suficiente pentru îndeplinirea standardelor privind combaterea traficului de persoane, precum şi consolidarea cooperării cu organizaţiile non-guvernamentale. 

”Cu siguranţă trebuie să ne concentrăm în continuare eforturile pentru a preveni şi combate acest fenomen şi vom ţine cont în continuare de recomandările formulate de Departamentul de Stat în acest sens. Lupta anti-trafic presupune efortul conjugat al mai multor instituţii române, iar Guvernul României a intensificat eforturile de monitorizare a modului în care se derulează prevenirea şi combaterea acestui fenomen”, a mai afirmat ministrul de Interne.  

Potrivit lui Bode, România are deja la dispoziţie structuri, legislaţie, strategii, planuri de acţiune şi linii de finanţare dedicate, pe care a început să le utilizeze mai eficient şi mai aplicat în funcţie de zonele deficitare identificate şi de recomandările avansate în Raportul Departamentului de Stat, dar şi în alte evaluări internaţionale.  

”Autorităţile din România manifestă o preocupare constantă pentru reducerea traficului de persoane. MAI, prin structurile sale specializate, Poliţia Română şi ANITP, lucrează permanent împreună cu partenerii interni şi internaţionali pentru reducerea dimensiunilor traficului de persoane”, a mai transmis ministrul.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.