Fostul candidat la Preşedinţie Ramona Ioana Bruynseels solicită preşedintelui şi premierului înfiinţarea unui comitet format din specialişti voluntari, pentru a pune în aplicare o strategie clară şi transparentă de absorbţie acelor 80 de miliarde de euro de la UE

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Solicit preşedintelui ţării şi premierului înfiinţarea unui comitet format din specialişti voluntari, pentru a pune în aplicare o strategie clară şi transparentă de absorbţie a fondurilor, astfel încât, atunci când vom trage linie, România să fie pe plus!”, afirmă Bruynseels, referindu-se la cele 80 de miarde de euro care ar urma să vină de la Uniunea Europeană.

Ea argumentează că ”nu va veni nimeni cu geanta de bani şi nici nu se vor umple conturile ţării din senin”, ci banii aceştia trebuie atraşi de România.

”Cum va facilita statul accesul la aceste fonduri? Este nevoie de proiecte bune, de simplificarea procedurilor, de digitalizarea lor, de specialişti adevăraţi care să poată evalua proiectele, de o politică de investiţii şi, bineînţeles, de antreprenori curajoşi şi dornici să încerce, antreprenori care să creadă în şansa lor şi în România!”, consideră fostul candidat la Preşedinţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că planul pentru atragerea fondurilor europene care sunt alocate României în exerciţiunil bugetar 2021 – 2027 este ca şi finalizat, lucrându-se la ultimele finisaje. Şeful statului afirmă că trebuie ”un plan solid, bun, aplicabil”, care să fie gata la timp pentru ca, de data aceasta, să fim pregătiţi de atragerea tuturor fondurilor europene.

”După cum probabil s-a aflat, ieri a ajuns la un acord în Consiliul European  şi României i-a fost alocată suma de 80 de miliarde de euro pentru programe europene în următorii ani. Este o sumă foarte mare şi, cu aceşti bani, dragi români, vom fi în situaţia, nu doar de a relansa economia, ci de a reconstrui România, deci să intervenim în economie şi în marile sisteme publice. Este o veste foarte, foarte bună”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis, la finalul sedinţei pe tema fondurilor europene pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Iohannis consideră că, ”pentru a folosi aceşti bani, trebuie să ne facem un plan solid, bun, aplicabil”.

 



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.