Ramona Ioana Bruynseels, fost candidat la Preşedinţie, pregăteşte un nou partid politic, social liberal, care se va axa, între altele, pe sprijinirea capitalului autohton şi atragerea de noi investiţii, politici sociale, Dispora şi renaşterea patriotismului, şi cu care vrea să participe la alegerile locale şi legislative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul lunii decembrie, fosta candidată la preşedinţie a anunţat începerea unui proiect despre care afirma că este dedicat oamenilor şi ţării.

Vineri, ea a declarat: „Sunt în curs de înregistrare a primului pas din proiectul meu - înfiinţarea asociaţiei POT (Pentru Oameni şi Ţară), care va avea preocupări civice şi va urmări aşezarea ideii de excelenţă în politică, de pregătire a politicienilor nu neapărat tineri şi din orice partid şi implementarea de proiecte concrete şi atragere de fonduri”. 

Asociaţia va fi deschisă tuturor celor care doresc să activeze în calitate de voluntari şi nu neapărat şi, prin ea, vor fi demarate mai multe proiecte. 

Pasul următor va fi înregistrarea unui nou partid. „Vom înregistra o nouă mişcare politică, ce va fi condusă de subsemnata. Asta pentru că ne-am consultat votanţii. Oamenii care m-au votat sunt mai loiali şi foarte încărcaţi de pasiune. Mi-au spus:«Să nu mergeţi în niciunul dintre celelalte partide, să vă faceţi propriul partid, pentru că aşa veţi câştiga mai mulţi susţinători şi veţi vedea că aşa veţi creşte». Dorind să rămân pe scena politică şi să răspund aşteptărilor lor, am mers pe ideea formării unui nou partid”.

Ea a precizat că există deja un colectiv din care fac parte oameni care au mai activat în politică, însă nu la un nivel recunoscut, şi oameni noi. „Sunt şi oameni care au mai făcut parte din partide politice, dar nu au avut funcţii sau nu au fost implicaţi în politica de la vârf, ca să fie infestaţi, să zic aşa. Este nevoie şi de oameni cu experienţă politică. Îi aşteptăm lângă noi, dar, sigur, vom face o selecţie riguroasă, ca să ne asigurăm că toţi cei care vin rezonează cu ideile şi valorile noastre”.

Bruynseels este de părere că România nu are nevoie de doctrine şi ideologii, iar partidul său va fi unul de centru, axat, între altele, pe Diasporă şi renaşterea patriotismului.

„Vom fi, categoric, o mişcare de centru, social-liberală, pentru că eu cred foarte mult în ideea asta şi cred că acum România nu are foarte multă nevoie de doctrine şi ideologii, cât are nevoie de oameni care să se implice, care să vrea să lase ceva în urmă. Atunci, nu contează pentru noi unde, în ce direcţie am lua-o, vrem să lăsăm în urmă ceva construit sustenabil şi viabil”, spune ea.

Fosta prezidenţiabilă a mai spus că va continua pe ideile din campania susţinută în această toamnă: „Sunt câteva idei centrale - sprijinirea capitalului autohton şi atragerea de noi investiţii, politicile sociale, ne gândim la Diaspora şi aici vom veni cu o idee-surpriză în perioada următoare”.

„Ne vom axa foarte mult şi pe patriotism, renaşterea patriotismului, pentru că el există. Românii sunt foarte patrioţi, dar trebuie să le redăm încrederea şi să scoatem la suprafaţă acest patriotism. Asta înseamnă şi proiecte pentru copiii care trebuie crescuţi în spiritul dragostei faţă de ţară, învăţarea imnului... Eu, dacă nu aş insista acasă cu fetiţele mele să ştie imnul, să îl mai cântăm din când în când, sincer, nu l-aş şti. Şi ăsta este un mare pericol”, consideră Bruynseels.

Bruynseels a subliniat că aceasta este o ambiţie personală. „Trăind în America, i-am văzut pe copiii americani cum îşi pun cu atâta mândrie mâna pe piept şi cum cântă imnul şi mi-aş dori să văd şi copiii români că sunt crescuţi în spiritul acesta. Chiar dacă nu suntem perfecţi. Nimeni nu e perfect, dar să ne bucurăm de ceea ce suntem”.

Indiferent dacă partidul va fi înfiinţat sau nu până în primăvară, intenţia lui Bruynseels este de a participa la alegerile locale şi parlamentare.

„Intenţia noastră este, şi vom găsi soluţii, indiferent că ne iese sau nu partidul până la alegerile locale, dar vom candida cu siguranţă, şi, bineînţeles, ne dorim să intrăm în Parlament şi vom face toate demersurile necesare pentru ca asta să se întâmple”, precizează ea.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, Ramona Ioana Bruynseels a obţinut 244.275 de voturi, iar ea declară: „Nu pornim de la zero. Dintre cei care au votat pentru Ramona Ioana, unii îşi vor menţine opţiunea de vot. Dacă s-au dus şi au pus ştampila, trecând peste faptul că aş fi omul lui Voiculescu, peste tot felul de fake news, că aş crede că Pământul e plat, că Rusia e în NATO şi aşa mai departe, înseamnă ceva. Sper că voi reuşi să îi menţin alături”.

Ea a menţionat că există deschidere faţă de toţi cei care doresc să se implice.

„Vom încerca să aducem un suflu nou, să promovăm meritocraţia, să fim un partid altfel”, a mai afirmat Ramona Ioana Bruynseels.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.