Vicepremierul Raluca Turcan precizează, luni seară, că Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru modificarea OUG 114 pentru a elibera ”rapid economia de frânele puse de guvernarea PSD”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vrem să eliberăm rapid economia de frânele puse de guvernarea PSD prin OUG 114. Vrem să oprim creşterea preţurilor şi să revitalizăm investiţiile”, a scris, luni seară, pe Facebook, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, modificările aduse prin angajarea răspunderii pe OUG 114 elimină distorsiunile produse pe piaţa comunicaţiilor, prevederile toxice din domeniul energetic şi  taxa pe activele financiare ale băncilor.

”Stabilim condiţii de bun-simţ şi uşor de îndeplinit pentru administratorii de pensii private şi eliminăm posibilitatea renunţării la fondurile de pensii administrate privat, prevăzută în OUG 114”, a mai scris Turcan.

Aceasta a afirmat că pentru evitarea derapajelor bugetare majore s-a decis:


• Îngheţarea indemnizaţiilor demnitarilor la nivelul lunii decembrie 2019, pentru că nu este corect faţă de ceilalţi angajaţi.

• Interzicerea detaşărilor din sistemul privat către instituţii publice, pentru că această modalitate a generat salarii de zeci de mii de lei în instituţii şi a desfiinţat ocuparea posturilor publice prin concurs.

• Eliminarea posibilităţii de a cumula pensia cu salariul în sistemul public, cu excepţii în domenii vitale, unde se înregistrează un deficit mare de personal sau unde interdicţia ar afecta însăşi funcţionarea instituţiei. Astfel, profesorii din preuniversitar, medicii şi actorii vor putea munci în continuare fără a fi nevoiţi să opteze între pensie şi salariu.

”Dacă Parlamentul ar fi eliminat măsurile care au provocat scumpirile în lanţ, astăzi Guvernul PNL nu s-ar fi aflat în situaţia să îşi angajeze răspunderea pentru modificarea OUG 114. În plus, dacă opoziţia consideră că greşim, că măsurile propuse nu sunt bune, are posibilitatea în trei zile să depună moţiune de cenzură. Dacă nu face lucrul acesta, înseamnă că îşi asumă că cei care au dat OUG 114 au aruncat România la marginea prăpastiei şi că deciziile noastre sunt corecte şi justificate”,a mai scris Turcan.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, luni, în şedinţe comune, pentru ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru 2020, pe Legea privind bugetul asigurărilor sociale şi pe legea care corectează prevederile OUG 114/2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.