Vicepremierul Raluca Turcan afirmă, marţi seară, că liberalizarea programelor naţionale de sănătate, prin OUG, va salva vieţi, pacienţii în stare gravă urmând a beneficia de intervenţii în cel mai apropiat spital, fie de stat, fie privat. ”Pacientul va beneficia de tratament şi NU va plăti nimic”, a transmis Turcan. Vicepremierul susţine că nu se privatizează niciun serviciu medical. ”Este un fake-news prin care cei care au interese obscure în sistemul medical vor să denatureze adevărul”, mai afirmă Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ordonanţa de Urgenţă dată de Guvernul Orban va salva vieţi. Astfel, pacienţii în stare critică vor beneficia mai repede de intervenţii în cel mai apropiat spital, fie de stat, fie privat. Va creşte, deci, numărul unităţilor sanitare care rezolvă cazurile de infarct miocardic sau de accident cerebral. Pacientul va beneficia de tratament şi NU va plăti nimic”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta exemplifică: ”Un pacient din Craiova, cu infarct miocardic acut (cum a fost cazul unei vedete tv) nu va mai trebui transportat la Bucureşti pentru a fi preluat de un mare spital din Capitală, deja supraaglomerat, ci va putea fi salvat la centrul de cardiologie din Craiova”.

”În cazul bolnavilor de cancer, se vor face servicii integrate în care sunt prinse toate componentele: medicamente, radioterapie, intervenţii chirurgicale. Ei vor putea alege dacă se tratează la un spital de stat sau la unul privat. Practic, prin această OUG, pacienţii vor avea acces la serviciul medical pe care îl consideră cel mai bun, în baza contribuţiilor semnificative pe care le fac la bugetul de Sănătate lună de lună, din salariu”, a mai scris Turcan.

Vicepremierul afirmă că ”Guvernul PNL dă posibilitatea pacienţilor să aleagă unde se tratează: fie în spitalele de stat, fie în cele private”.

”Decontarea se va realiza în acelaşi regim, din bugetul Sănătăţii, indiferent dacă este vorba de un spital de stat sau privat. Liberalizăm, astfel, serviciile medicale ca să punem binele pacientului pe primul loc. NU se privatizează niciun serviciu medical! Este un fake-news prin care cei care au interese obscure în sistemul medical vor să denatureze adevărul”, îşi încheie Turcan postarea.

Ordonanţa de Urgenţă prevede modificarea Legii privind reforma în sănătate, în sensul în care programele naţionale de sănătate - finanţate de stat – vor putea fi derulate ”unitar” de către furnizori publici şi privaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.