Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Adevărul Live, că nu are vreo problemă personală cu Alina Gorghiu şi nu ar putea să o suspecteze pe aceasta de blat cu PSD, dar dacă senatorul liberal va persista în greşeli, conducerea partidului va fi nevoită să ia nişte măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acolo (în Comisia juridică a Senatului când s-a votat amendamentul privind graţierea faptelor de corupţie – n.r.) a fost o situaţie neplăcută. Nu aş putea să o suspectez în momentul de faţă pe Alina Gorghiu de blat cu PSD. Sunt mai moderată în calificarea acestei situaţii pentru că foarte mulţi sunt tentaţi în această competiţie internă să scoată fraze de-ale mele din context şi să spună iar că Turcan o atacă pe Gorghiu, că eu aş avea vreo problemă cu Alina Gorghiu personal. Nu am absolut nicio problemă. Eu cred că un om care a fost preşedintele PNL are o expertiză de care trebuie să ţii cont şi după ce acel om nu mai este preşedinte al PNL. În plus este o femeie care a născut în campania electorală, a făcut campanie electorală cu burta la gură. Aşadar, nu pot să am o problemă personală cu Alina Gorghiu. Aprecierile mele sunt de principiu şi sunt valabile pentru oricine aduce PNL în această situaţie”, a afirmat Raluca Turcan.

Întrebată dacă a sunat-o pe Alina Gorghiu, deputatul PNL a răspuns negativ, precizând că nu a dorit să fie interpretat într-un alt fel gestul său.

„Nu, pentru că în ziua respectivă a existat un moment mai tensionat, un moment în care în spaţiul public Alina lansase o replică probabil pripită, o radiografie pe care eu am făcut-o PNL după alegeri. Atunci, nu aş fi vrut să se interpreteze telefonul meu ca o repercursiune la atitudinea ei”, a completat preşedintele interimar al PNL.

De asemenea, întrebată dacă Alina Gorghiu nu ar trebui sancţionată, Raluca Turcan a spus că, în cazul în care va persista în greşeli, conducerea partidului va trebui să ia măsuri.

„Eu cred că a existat o sancţiune publică destul de usturătoare. Dacă se repetă, probabil că nu e suficient. Nu aş vrea să fie interpretat ca fiind o acuză la Alina Gorghiu, e o chestiune de principiu. Dacă cineva greşeşte, primii care sancţionează sunt cei din afara partidului, oamenii care ţi-au dat votul. Dacă persişti în greşeală,  evident că şi cei care decid trebuie să ia nişte măsuri. E absolut firesc”, a conchis Raluca Turcan. 

Liberalul Dragomir Tomaşeschi, membru în Biroul Permanent Naţional al PNL, a declarat, joi seară, pentru News.ro că va cere în următoarea reuniune a conducerii partidului excluderea Alinei Gorghiu din PNL, considerând că aceasta şi-a premeditat, miercuri, absenţa de la lucrările Comisiei Juridice a Senatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.