Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că este posibil ca majoritatea parlamentară să "îngroape” în Parlament iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, în condiţiile în care, la propunerea PSD, proiectul a fost retrimis Birourilor Permanente Reunite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată dacă această temă poate fi îngropată în Parlament, Raluca Turcan a spus că există această posibilitate, având în vedere "duplicitatea” mesajului PSD din campanie.

"Posibil. La cum am văzut acţionând majoritatea parlamentară în cazuri delicate şi în cazuri care scoteau la iveală duplicitatea mesajului din campanie, foarte posibil ca şi această iniţiativă să fie îngropată de majoritatea parlamentară”, a precizat liderul deputaţilor PNL.

Ea a ţinut să precizeze că PNL susţine referendumul de modificare a Constituţiei, deoarece "familia trebuie să fie garantată şi protejată prin Constituţia României”.

"În momentul de faţă  am depus un amendament pe care dorim să îl susţinem în continuare în Comisiile de specialitate şi în plen prin care să se înţeleagă foarte clar că familia trebuie protejată prin Constituţie şi căsătoria să fie relaţia dintre bărbat şi femeie şi, în paralel, în societatea românească să renunţăm la dispute sterile, la agresitate şi să sprijinim ca România să fie ţara în care să se regăsească orice om care alege să îşi trăiască altfel viaţa”, a completat Raluca Turcan.

De asemenea, întrebată dacă parteneriatul civil este o soluţie pentru cei care nu se regăsesc în această situaţie, preşedintele interimar al PNL a răspuns: "O lege prin care să fie garantate drepturile civile pentru orice cetăţean cred că merită să fie dezbătută şi luată în considerare în forul suprem legislativ al României”.

Camera Deputaţilor a scos, marţi, de pe ordinea de zi a votului final iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, pe motiv că „nu există niciun argument legal sau constituţional” prin care acest for este primul sesizat, astfel că proiectul a fost retrimis Birourilor Permanente Reunite.

Propunerea liderului deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, de a retrimite proiectul la Birourile Permanente a fost adoptată cu 139 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri.

"Nu există niciun argument legal sau constituţional ca să consfinţească calitatea Camerei Deputaţilor de primă Cameră. Aşa stând lucrurile, pentru a nu face nicio greşeală în privinţa acestei iniţiative legislative atât de importante şi susţinute de trei milioane de oameni, cea mai la îndemână propunere este aceea de a discuta această chestiune în faţa celor două Birouri Permanente Reunite care ar trebui să tranşeze acest veritabil conflict de competenţe între cele două Camere”, a afirmat Marcel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.