Deputatul PNL Raluca Turcan, for ministru al Muncii, afirmă vineri că o majorare cu 15% pentru pensiile contributive, aşa cum susţine PNL, depinde exclusiv de modul în care Ministrul finanţelor are priceperea şi voinţa de a întocmi bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023, ea menţionând că nu se poate invoca lipsa resurselor bugetare, pentru că veniturile din contribuţii de asigurări au crescut în fiecare lună din acest an cu peste 1 miliard de lei, iar impactul bugetar pentru a majora pensiile cu 15%, adică pentru a le proteja împotriva creşterii preţurilor este de peste 1 miliard de lei lunar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O majorare cu 15% pentru pensiile contributive, aşa cum susţine PNL, depinde exclusiv de modul în care Ministrul finanţelor are priceperea şi voinţa de a întocmi bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023. Nu se poate invoca lipsa resurselor bugetare, pentru că veniturile din contribuţii de asigurări au crescut în fiecare lună din acest an cu peste 1 miliard de lei, iar impactul bugetar pentru a majora pensiile cu 15%, adică pentru a le proteja împotriva creşterii preţurilor este de peste 1 miliard de lei lunar”, spune Raluca Turcan pe Facebook. 
 
Ea apreciază că ”cei care întocmesc bugetul pentru anul viitor ştiu că principalul “beneficiar” al creşterii preţurilor în anul 2022 a fost bugetul de stat (TVA, accize, contribuţii, alte impozite şi taxe), iar bugetul de pensii este susţinut ANUAL prin transferuri de la bugetul de stat de ani buni”. 
 
”Aşadar, daca domniile lor sunt ghidate de principii minime de echitate socială, atunci veniturile suplimentare luate din buzunarele românilor şi încasate la bugetul de stat ar trebui să se întoarcă tot în buzunarele acestora printr-o compensare substanţiala a unei inflaţii foarte ridicate. Ar fi o decizie politica pe deplin justificată”, mai spune Turcan. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.