Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan afirmă că este binevenită orice dorinţă de coordonare politică pentru a da României o guvernare puternică începând cu 2020, dar negocierile nu trebuie să înceapă cu funcţiile. În plus, Turcan spune că vrea să ştie dacă USR PLUS sunt necondiţionat în favoarea strângerii relaţiilor atât în interiorul Uniunii Europene cât şi cu Statele Unite ale Americii, partenerul strategic al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este binevenită orice dorinţă de coordonare politică pentru a da României o guvernare puternică începând cu 2020. Susţin de mulţi ani că fragmentarea opoziţiei a fost cel mai mare ajutor pentru PSD şi proxy-ul său ALDE. Ar merita însă să ne asigurăm că înţelegem cu toţii răul imens pe care PSD şi ALDE îl fac României. PSD şi ALDE vor lăsa ţara înglodată în datorii, cu probleme grave în toate domeniile, cu o administraţie politizată, împovărată de mii de firme de partid, firme căpuşă ale baronilor care parazitează bugetele publice. Ţara va avea nevoie de bani după o guvernare de prădători”, scrie Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Turcan subliniază că doar o guvernare clară de dreapta, orientată spre dezvoltare, creştere şi modernizare poate genera resursele necesare după ce PSD a secat ţara de bani şi a abramburit toate domeniile.

„Aşadar, cred că un acord politic nu trebuie să înceapă cu negocieri de funcţii, ci cu o discuţie despre valori şi obiective comune. Eu personal aş vrea să ştiu dacă discutăm despre o viitoare guvernare de dreapta, necontaminată de teme false şi ferită de orice temeri cu privire la ce e de făcut. O guvernare fermă, care să îşi asume obiective foarte precise de modernizare a sănătăţii, a educaţiei, de stimulare a investiţiilor străine masive, de reducere a birocraţiei în relaţia cu statul, pe lângă multele măsuri de corectare a nenorocirilor făcute de PSD şi ALDE în economie şi justiţie”, continuă ea.

Prim-vicepreşedintele PNL precizează că aşteptările sunt foarte mari şi, istoric, România a depăşit etapa jumătăţilor de măsură.

„Nu în ultimul rând, cred că e important să ştim dacă avem aceeaşi înţelegere asupra relaţiilor externe, în sensul în care şi colegii de la USR Plus sunt necondiţionat în favoarea strângerii relaţiilor atât în interiorul Uniunii Europene cât şi cu Statele Unite ale Americii, partenerul strategic al României. Un semnal puternic poate fi dat semnând proiectul de modificare a Constituţiei pentru transpunerea rezultatului referendumului, aşa cum a fost asumat la Cotroceni alături de preşedintele Klaus Iohannis. Săptămâna viitoare, în sesiunea extraordinară, putem depune acest proiect de lege care să plece apoi la CCR pentru verificarea de constituţionalitate”, încheie Raluca Turcan.

Liderii USR şi PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, lansează proiectul „România Unită”, un acord de colaborare pentru pregătirea unei guvernări responsabile pentru România în 2020, adresat forţelor de bună credinţă din societate – politice, academice şi societatea civilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.