Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, afirmă că protestul cadrelor didactice demonstrează că nimic nu s-a schimbat în Educaţie, iar Ecaterina Andronescu "vine cu idei mâzgălite pe colţul mesei, pe care le retrage sau le modifică a doua zi". "Educaţia nu trebuie să mai fie teren de joacă pentru miniştri incompetenţi", afirmă Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Protestul profesorilor, care a debutat astăzi, demonstrează că nimic nu s-a schimbat în Educaţie de când doamna ministru Andronescu şi-a câştigat renumele de „Abramburica”! Acelaşi haos, aceeaşi lipsă de viziune şi de coerenţă caracterizează şi astăzi politica PSD în domeniul educaţiei, care abundă în propuneri trăsnite", consideră Raluca Turcan:

Printre aceste propuneri, ea enumeră:"separarea copiilor cu dificultăţi de învăţare, transformată apoi, la nivel declarativ, într-o propunere de „organizare” a personalului, conform zicalei „nici usturoi nu a mâncat...”; somaţia adresată şcolilor de a transmite de urgenţă organigramele către Inspectorate, un preambul mascat al tăierilor de personal, relocarea claselor profesionale la sat, deşi problemele de infrastructură şi de dotări din aceste zone sunt bine ştiute, rostogolirea înainte şi înapoi a proiectului privind reducerea orelor de sport la clasele mici, organizarea de simulări pentru examene în fiecare an, pentru a „creşte presiunea” asupra elevilor (îi vede oare doamna ministru atât de relaxaţi?!), prelungirea cu Editura Didactică şi Pedagogică a contractului pentru o parte din manuale, deşi s-au identificat nenumărate greşeli, compromiterea procesului de evaluare a şcolilor doctorale, ceea ce scade drastic calitatea şi credibilitatea studiilor doctorale în România".

Turcan subliniază că România are un plan de relansare prin educaţie, România Educată, la care au lucrat mii de specialişti, părinţi, profesori.

"Un efort comun şi coerent pe care, din păcate, actualul ministru nu îl înţelege. În loc de o dezbatere aplicată, onestă, pe probleme şi soluţii adecvate, Ecaterina Andronescu vine cu idei mâzgălite pe colţul mesei, pe care le retrage sau le modifică a doua zi. Educaţia nu trebuie să mai fie teren de joacă pentru miniştri incompetenţi. Efectele sunt mult prea costisitoare pentru tinerele generaţii! Dacă mai are o urmă de preocupare pentru acest domeniu, PSD ar trebui să găsească urgent un înlocuitor mai competent pentru portofoliul Educaţiei (în cazul în care există aşa ceva în PSD-ul condus de Liviu Dragnea", afirmă deputatul liberal.

Profesorii membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" poartă, de marţi, banderole tricolore, în semn de protest faţă de situaţia din educaţie. Ei solicită, între altele, elaborarea pachetului legislativ pe educaţie, majorarea costului standard per preşcolar/elev, asigurarea personalului didactic de predare calificat, plata sumelor rezultate din sentinţele judecătoreşti definitive, dar şi stoparea violenţei în şcoli.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.