Preşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că emoţia colectivă uriaşă şi deznădejdea provocate de către ordonanţa privind codurile penale nu poate contrabalansată prin demonstraţia în sprijinul guvernului Grindeanu pe care PSD intenţionează să o organizeze, singurele soluţii fiind fie abrogarea OUG, fie respingerea ei rapidă în Parlament. La rândul său, deputatul liberal Cezar Preda consideră o eventuală manifestaţie a PSD drept ”o mare greşeală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Faptul că PSD se gândeşte la o contramanifestaţie arată cât de mult înţeleg ei ce se întâmplă. Aceasta emoţie colectivă nu va putea fi contrabalansată de un miting de partid. Ordonanţa a provocat o asemenea deznădejde şi o emoţie colectivă uriaşă încât singura soluţie este abrogarea de urgenţă a ordonanţei sau respingerea ei rapidă în Parlament”, a declarar Raluca Turcan.

Deputatul liberal Cezar Preda a afirmat că orice partid care încearcă să facă o contra-manifestaţie face o mare greşeală, precizând că OUG prinvind modificarea Codurilor penale trebuie dezbătută în regim de urgenţă în Parlament pentru a arăta că există voinţă politică de a respecta ceea ce cere strada.

”Nu trebuie politizată acţiunea din stradă a societăţii româneşti din aceste zile. Ea este pură, curată, chiar dacă anumite partide încearcă să se lipească de ea, părerea mea e că e o greseală. Partidul Naţional Libearl simte exact ce simte şi strada, este de acord cu solicitările societăţii civile, dar asta nu înseamnă că întervine în această mişcare liberă a societăţii civile”, a declarat deputatul PNL, pentru News.ro.

Cezar Preda a precizat că ”orice partid, inclusiv PSD, încearcă să facă o contra-manifestaţie face o mare greşeală”.

”Nu trebuie să intervii pe ceea ce face societatea cu ceea ce vrea un partid care e nemulţumit de ce vrea o anumită pare a societăţii. noi trebuie să tranşăm în Parlament. Am invitat colegii de la PSD să dezbatem în regim de urgenţă proiectul de ordonanţă ca să arătăm că există voinţă politică de a respecta ceea ce strada cere. Au refuzat şi acum îşi imaginează alte acţiuni”, a precizat liberalul.

Preda a tras şi un semnal de alarmă, afirmând că orice zi în care lumea e în stradă aduce României un deficit economic ”fantastic”. ”Orice zi în care lumea stă în stradă nu mai dă predictibilitate niciunei afaceri din România. Asta este miza mare, nu miza PSD, miza PNL. Aici trebuie să avem grijă ca ceea ce cere stradă să rezolvăm rapid. Unde rezolvăm rapid? Nu tot în stradă, ci rezolvăm rapid în Parlament. Acesta este rolul partidelor politice. PNL a cerut să facă acest lucru, iar Dragnea a refuzat”, a spus Preda.

Deputatul Liviu Pleşoianu a anunţat, pe facebook, că social-democraţii vor organiza un miting de susţinere a guvernului Grindeanu, manifestaţia urmând să aibă loc în cursul săptămânii viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.