Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că şansele de a obţine preşedinţia Camerei Deputaţilor sunt mici, dar era un gest de responsabilitate şi ”de maturitate” din partea partidelor de opoziţie să facă această propunere după votul de duminică. ”Nu aţi înţeles nimic din votul românilor”, le-a transmis ea deputaţilor din coaliţia de guvernământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu mă voi adresa unei majorităţi parlamentare care nu a înţeles nimic, nu a înţeles nimic din votul pe care l-au dat românii în data de 26 mai, românii care îşi au cerut ţara înapoi, românii care au condamnat înşelătoria uriaşă de încredere pe care un grup care a confiscat puterea şi în PSD şi în alte zilau furmizat-o în ultimii doi ani şi jumătate”, a declarat, miercuri, Raluca Turcan în plenul camerei Deputaţilor, când şi-a rezentat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Aceasta a mai spus că votul de duminică a fost clar.

”Dragi cetăţeni ai României, votul a fost clar şi a fost atât de clar pentru atât de mulţi oameni din România care nu mai vor nimic altceva decât o Românie europeană, civilizată, decentă, dreaptă o Românie în care legea să fie dreaptă şi să fie respectată, o Românie în care în Parlamentul României să nu se profereze injurii, în care parlamentarii votaţi nu înjură nici de mamă, nici de Dumnezeu în plenul Camerei Deputaţilor doar pentru că nu puteţi altfel. La logica şi aritmetica parlamentară pe care o avem şansele sunt mici, dar sunt mici, însă este un gest de responsabilitate să candidez la această funcţie să dăm un semnal de maturitate din partea partidelor de opoziţie la guvernarea PSD şi ALDE ca urmare a votului dat de români”, a mai spus Turcan.

Aceasta le-a spus parlamentarilor PSD şi ALDE că nu au înţeles nimic din votul dat de români duminică.

”Aţi spus că aţi înţeles ceva din votul românilor. Nu aţi înţeles nimic, altfel astăzi aţi fi respectat dreptul opoziţiei să se exprime deschis transparent şi încrezător pentru ceea ce toate să reprezinte Camera Deputaţilor”, a mai spus Turcan.

Aceasta acuzaă că s-au tranzacţionat voturi.

”În această instituţie s-au tranzacţionat voturi, s-au făcut presiuni, şantaje directe asupra unor parlamentar. Până şi astăzi am asistat la tranzacţionări în moduri jenante pentru nişte voturi”, a mai afirmat Turcan.

Raluca Turcan candidează pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ea este susţinută de USR şi PMP.

Mai candidează pentru aceeaşi funcţtie Marcel Ciolacu, susţinut de pSD şi ALDE, dar şi Kelemen Hunor, susţinut de UDMR.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.