Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, i-a cerut, luni, demisia ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan, susţinând că Guvernul a tăiat investiţiile în primul trimestru al anului, nu şi-a respectat angajamentele ca deficitul bugetar să rămână la 3% din PIB, dar şi pentru ”colectarea dezastruoasă din primele 3 luni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Actualul guvern este, din punct de vedere economic, într-o mare culpă. Practic investiţiile sunt blocate, investitorii sunt descurajaţi, leul se devalorizează, exporturile sunt afectate, autorităţile locale nu mai au bani de investiţii şi, din nefericire, continuaţi să-i presaţi pe reprezentanţii autorităţii locale, prin instituţiile pe care le aveţi în subordine, să facă jocurile guvernării şi să devină obedienţi politici”, i-a transmis Raluca Turcan ministrului Finanţelor, în cadrul unei dezbateri în plenul Camerei Deputaţilor legată de evoluţia economiei îm primul trimestru al anului.

Ea a precizat că este un ”dezastru” pentru România europeană a anului 2017 ca Guvernul să se uite spre autorităţile publice locale cu dispreţ şi să le taie orice speranţă de investiţii în interes public pentru a crea bunăstare şi beneficiu la nivel de cetăţean de rând.

”PNL solicită în urma argumentelor aduse de ministrul Finanţelor, demisia din următoarele motive. Unu: pentru că aţi tăiat investiţiile în primul trimestru. Doi: pentru că nu vă puteţi respecta angajamentul de deficit bugetar, aşa cum e normal pentru o Românie parteneră în cadrul european, altfel nerespectând angajamentul de deficit bugetar intrăm în procedura de deficit excesiv, ceea ce înseamnă creşterea poverii pe următoarele generaţii. Trei: vă solicităm demisia domnule ministru al Finanţelor pentru colectarea dezastruoasă în primele trei luni, împreună cu preşedintele ANAF”, a afirmat Turcan.

Înainte de a vă da demisia, vă solicităm să prezentaţi totuşi o proiecţie economică care stă la baza Legii salarizării unitare, pe care o vedem pusă pe toate ecranele şi despre care aflăm azi că a fost amânată cu încă o săptămână, după ce nu au mai dorit colegii pesedişti”, a mai spus liderul PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.