Deputatul PNL Raluca Turcan a anunţat luni, în Parlament, o iniţiativă legislativă PNL de sprijinire a copiilor cu părinţi la muncă în străinătate, prin care iniţiatorii vor să dea dreptul instituţiilor publice, şcolilor, spitalelor, ONG-urilor, cultelor să atragă finanţări europene şi să deruleze programe speciale pentru aceşti copii. Ea a arătat că potrivit evidenţelor autorităţilor, există în România aproximativ 160.000 de copii cu părinţi la muncă în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi depunem o nouă iniţiativă legislativă de sprijinire a copiilor cu părinţi la muncă în străinătate, mai exact propunem un plan naţional de sprijin pentru copiii care au părinţi la muncă în străinătate”, a anunţat raluca Turcan.

Ea a precizat că există în România aproximativ 160.000 de copii cu părinţi la muncă în străinătate. ”Prin acest proiect, dorim să dăm dreptul instituţiilor publice, şcolilor, spitalelor, ONG-urilor, cultelor religioase, să atragă finanţări europene şi să deruleze programe speciale pentru copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Sunt disponibile aproximativ 150 de milioane de euro, prin programele operaţionale 2021-2017”, a afirmat Turcan.

Deputatul PNL a mai spus că îşi propun un minimum de 20.000 de copii care să fie sprijiniţi prin acest plan naţional de ajutorare a copiilor care au părinţii plecaţi la muncă. Potrivit lui Turcan, în evidenţele ANPDCA există aproximativ 150.000 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate iar în alte statistici numărul este mai mic.

”Nu se ştie numărul exact al acestor copii care au părinţii plecaţi la muncă, sunt copii care scapă de pe radarul autorităţilor şi care au nevoie de măsuri integrate de sprijin, de un plan naţional şi nu de un program pilot care să funcţioneze într-o parte a ţării”, a mai spus ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.