Vicepremierul Raluca Turcan susţine că PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului şi tergiversează adoptarea proiectelor importante şi urgente, de aceea asumarea răspunderii este singura soluţie pentru rezolvarea urgenţelor. În acest context, Turcan susţine că este posibil ca Guvernul să-şi asume răspunderea şi pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului şi tergiversează adoptarea proiectelor importante şi urgente. Acesta este motivul pentru care angajarea răspunderii este singurul mod de a rezolva urgenţele ACUM! Ziua de astăzi, din Parlament, a confirmat faptul că năravurile PSD nu se schimbă. Am văzut şi alianţe de conjunctură, şi lipsă de mobilizare, pe fondul unei majorităţi fragile, şi o lipsă completă de seriozitate în abordarea priorităţilor. Toate acestea pun în pericol dezvoltarea ţării”, a scris, miercuri seară, Turcan pe Facebook.

De aceea, Turcan susţine că Guvernul Orban a decis să-şi angajeze răspunderea şi să-şi pună mandatul pe masă pentru legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale şi corectarea OUG 114.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”România va putea avea, pentru prima dată în ultimii ani, o lege a bugetului adoptată la timp, astfel încât comunităţile locale să-şi poată croi propriile bugete şi să putem demara proiecte importante pentru români. Bugetul pe anul 2020 alocă mai multe fonduri pentru sănătate şi educaţie faţă de execuţia pe anul în curs. În plus, vom folosi banii europeni pentru finanţarea unor proiectele specifice, în aceste domenii. Autorităţilor locale le vor fi alocate, de asemenea, mai multe fonduri pentru a susţine investiţii în şcoli şi spitale”, a mai scris Turcan.

Potrivit acesteia, un alt obiectiv al bugetului este relansarea creşterii economice bazată pe investiţii, nu doar pe consum.

”Vom menţine creşterile de pensii şi salarii”, a mai afirmat vicepremierul.

Raluca Turcan precizează că sunt incluse toate măsurile pozitive care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie:
- creşterea salariului minim brut;
- majorarea salariilor profesorilor;
- indexarea alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei;
- eliminarea supra-accizei la carburanţi;
- eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time;
- eliminarea taxelor introduse prin OUG 114.

”Pentru că astăzi PSD a refuzat să supună la vot alegerea primarilor în două tururi şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene din rândul consilierilor, PNL poate fi adus în situaţia de a angaja răspunderea Guvernului şi pe aceste două modificări legislative”, a mai afirmat Turcan.

Guvernul şi-a asumat deja răspunderea pe mai multe proiecte – prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/2019 şi Legea plafoanelor.

De asemenea, Guvernul a anunţat, miercuri, că-şi va angaja răspunderea peLegea bugetului, pe Legea asiurărilor sociale şi pe abrogarea OUG 114/2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.