Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi spune că Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) sunt atacate constant de Liviu Dragnea şi PSD, susţinând că este neinspirat ca structurile care asigură protecţia demnitarilor care vor vizita România la preluarea preşedinţiei Consiliului UE să fie atacate politic. Raeţchi îi transmite liderului PSD că ar fi absolut iresponsabil să fie afectată munca acestor instituţii prin "şicane politicianiste”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“La ora actuală, SPP şi SRI sunt atacate constant de către Liviu Dragnea şi PSD, ameninţate cu comisii de anchetă, vizate de schimbări de legi. E foarte neinspirat că nişte structuri care vor asigura protecţie sutelor de demnitari care ne vor vizita după preluarea preşedinţiei UE să fie supuse unor atacuri politice exact în momentul de maximă solicitare profesională. Reamintesc că, pe diferite paliere, de protecţia demnitarilor care vor vizita ţara noastră în contextul preluării preşedinţiei Uniunii Europene de către România se vor ocupa SPP, şi în anumite contexte SRI sau SIAS. Şi va fi o sarcină grea, un efort logistic şi de resurse umane important. Este obligatoriu ca toate structurile de protecţie sau informaţii să fie tratate corect, cu respect pentru profesioniştii care lucrează acolo”, a transmis Ovidiu Raeţchi printr-un comunicat de presă.

El spune că nu este acceptabil ca un politician să favorizeze o structură pe care o consideră fidelă, afirmând că trebuie învăţat din lecţia DIPI.

“Denigrarea şi atacarea instituţiilor de siguranţă naţională în vederea subordonării lor de către Liviu Dragnea, aşa cum acesta incearca să facă şi cu justiţia, este constantă şi reprezintă viitorul obiectiv al PSD. Mutarea SIE şi SPP în subordinea ministerelor controlate politic - MAE şi MAI - sau înfiinţarea unei autorităţi pentru interceptări în subordinea parlamentarilor se înscriu în această logică”, a mai transmis Raeţchi.

Deputatul îi solicită liderului social-democraţilor să înţeleagă că preşedinţia UE aduce responsabilităţi majore şi în zona de protecţie şi informaţii şi urmează o perioadă foarte încărcată pentru instituţiile de informaţii şi protecţie pe fondul misiunilor în context UE, astfel că “ar fi absolut iresponsabil să le afectezi munca prin şicane politicianiste”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.