Deputatul PNL Ovidiu Reţchi a transmis vineri că, la un an de când este ministru de Interne, Carmen Dan "tot nu cunoaşte starea de fapt din sistem", iar deifictul de peste 24.000 de cadre de poliţie s-a văzut în anul 2017, când cazurile de ultraj asupra agenţilor şi cetăţenilor s-au intensificat. El mai spune că orice bilanţ asupra ministrului de Interne "ar conduce la ideea că avem un ministru incompetent, iar demisia sa din funcţie este singura soluţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este penibil că la mai bine de un an de când a devenit ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan tot nu cunoaşte starea de fapt din sistem şi spune că a solicitat-o în acest sens. În acest ritm, poate până la finalul mandatului, Carmen Dan va înţelege şi va putea numi cu nume şi problemele din Poliţie, numai că va fi prea târziu şi criza de personal din sistem se va acutiza”, afirmă Ovidiu Raeţchi

El spune că deficitul de poliţişti depăşeşte 24.000 de persoane, iar cazurile de ultraj asupra siguranţei cetăţenilor şi asupra poliţiştilor s-au intensificat în 2017. De asemenea, liberalul mai spune că salariile diminuate din Poliţie au afectat în jur de 8.000 de poliţişti din ţară.

"Deficitul de cadre depăşeşte cifra de 24.000, cu efecte grave nu doar asupra siguranţei cetăţenilor, dar şi asupra siguranţei poliţiştilor, în condiţiile în care cazurile de ultraj au crescut semnificativ în 2017. Poliţiştii sunt suprasolicitaţi, îşi pun viaţa în pericol atunci când sunt nevoiţi să patruleze singuri iar acum, mulţi dintre ei, s-au trezit cu veniturile reduse. Cele mai recente inovaţii fiscale ale guvernării Dăncilă-Dragnea nu au ajutat: eliminarea sporului de permanenţă pentru poliţişti, în valoare de 40% din salariul de bază a condus la scăderi de venituri semnificative pentru circa 8000 de persoane. Acum, Carmen Dan spune că nu mai are baze legale pentru acordarea acestui spor, ca şi cum ar fi fost luată complet prin surprindere de faptul că poliţiştii au rămas fără o parte semnificativă din venituri”, continuă acesta.

Raeţchi mai crede că şi modul în care Carmen Dan şi PSD au gestionat OUG privind pensiile de serviciu a generat  panică, instabilitate şi plecări numeroase din sistem, tocmai la nivelul unora dintre cei mai bine pregătiţi şi experimentaţi profesionişti, iar o parte din structurile de conducere ale MAI au fost decimate.

În final, Ovidiu Raeţchi susţine că orice bilanţ asupra ministrului de Interne "ar conduce la ideea că avem un ministru incompetent şi că demisia sa din funcţie este singura soluţie”

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.