Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a transmis joi o scrisoare deschisă preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în care îi solicită să îi ceară demisia din funcţie ministrului Agriculturii, Petre Daea, după ce a spus că porcii infestaţi trebuie incineraţi, iar munca este ca la Auschwitz. "Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz", a afirmat Daea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Comparaţia ministrului Petre Daea dintre incinerarea porcilor atinşi de virusul pestei cu cel mai mare lagăr de exterminare nazist este sinistră şi trădează o lipsă gravă de empatie, de decenţă şi smerenie în faţa uneia dintre cele mai mari tragedii ale umanităţii. Declaraţia ministrului Daea nu poate fi tratată cu indulgenţă şi nu ar trebui asociată cu o funcţie publică. De aceea, este obligatoriu să cereţi azi demisia sa din guvern”, spune Ovidiu Raeţchi în scrisoarea sa trimisă liderului PSD.

Raeţchi îl întreabă pe Liviu Dragnea când îi va solicita demisia lui Petre Daea şi cum va fi văzută declaraţia acestuia referitoare la porcii infectaţi cu pestă porcină africană, "ca la Auscwhitz".

“În calitate de promotor proclamat al relaţiei cu statul Israel, nu mai puteţi susţine un astfel de om în guvern. Se impune să vă asumaţi o poziţie tranşantă în legătură cu declaraţia sa. Când îi veţi cere demisia din funcţie? Cum credeţi că va fi văzută la Tel Aviv această declaraţie? Este mesajul acestuia reprezentativ pentru PSD şi pentru guvern? Vă asumaţi să îl mai menţineţi în funcţie cu toate consecinţele pe care acest lucru le implică pentru relaţiile româno-israeliene?”, ăl întreabă Raeţchi pe Dragnea.

Petre Daea a susţinut marţi seară la Antena 3 că porcii infestaţi trebuie incineraţi, afirmând că este o munca extraordinară, "ca la Auschwitz".

"Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic", a spus ministrul Petre Daea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.