Cătălin Rădulescu, care deschide lista PER în Argeş la Camera Deputaţilor, a declarat că nu a acceptat niciodată cum a procedat Guvernul PNL cu pensionarii şi care alături de PSD cu care a făcut blat „şi-a bătut joc de bătrânii noştri”. El a mai spus că Executivul i-a ţinut pe vârstnici „ca la Auschwitz” şi le-au restrâns dreptul fundamental de a ieşi afară când vor ei, însă nu s-au gândit la măsuri pentru aceştia cum ar fi să le asigure măşti de protecţie. Acesta a adăugat că nu susţine obligativitatea purtării măştii sau a vaccinări, lucruri care ar trebui să fie opţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am ales să facem echipă cu toţi aici pentru că vrem să dăm speranţă românilor. Noi suntem oamenii care ne-am opus restrângerii drepturilor şi libertăţilor umane. Noi suntem cei care considerăm că purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie niciodată în această ţară şi cei care ştiu că vor să se protejeze sau care au nişte boli grave, pot să se protejeze purtând această mască, dar nu susţinem obligativitatea purtării măştii. Eu, ca medic, sunt împotriva obligativităţii de orice gen, inclusiv obligativitatea vaccinării. Aceste lucruri trebuie să fie opţionale. Nu putem să obligăm românii împotriva voinţei lor. Noi suntem cei care ne-am bătut şi ne vom bate pentru libertatea religioasă. Nu vom admite niciodată, aşa cum nu am acceptat în timpul pandemiei, ca să se închidă bisericile, ca omul să nu meargă să se roage, ca omul să nu poată să îşi exprime libertatea religioasă, mergând într-o biserică care nu e a Guvernului României sau a PSD, ci este a poporului român. Nu admitem ca oamenii să nu poată să meargă să dacă pelerinaj. Bisericile, teatrele, ca sportivii să nu facă sport, ca teatrele să nu fie deschise, atâta timp cât mall-urile şi toate hypermarketurile străine sunt deschise”, a declarat Cătălin Rădulescu într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul Partidului Ecologist Român din Capitală.

El a mai spus că persoanele care candidează pe listele PER la parlamentare nu vor fi de acord cu încălcarea drepturilor românilor, inclusiv a bătrânilor pe care Guvernul PNL i-a ţinut „ca la Auschwitz”.

„Nu o să fim niciodată de acord că noi trebuie să facem că vrem noi ceva, dacă suntem parlamentari sau în Guvern, ci cei care trebuie să ne spună ce să facem este poporul român. Pe noi ne trimite poporul român acolo unde suntem şi ei sunt suverani. Nu avem noi dreptul să facem ceva împotriva poporului român. Noi trebuie să consultăm întotdeauna poporul român şi să hotărâm să facem ceea ce este bine pentru poporul nostru, pentru oameni şi pentru toţi pe care îi reprezentăm. Nu am acceptat, şi o spun ca medic de data aceasta, că în această perioadă de pandemie Guvernul acesta PNL, împreună cu blatul făcut de PSD, şi-a bătut joc de bătrânii noştri. Adică i-au ţinut ca la Auschwitz. La un moment dat, bătrânii trebuiau să iasă între ora 11.00 şi 12.00 sau 19.00 şi 20.00. Adică dreptul lor fundamental, libertatea lor de a ieşi afară când vor ei a fost restrâns pentru că cineva le-a spus că trebuie să stea în case. Dar nimeni nu s-a gândit că bătrânii aceia sau oamenii sau copiii noştri nu au bani să îşi cumpere măşti. Nu a interesat pe nimeni”, a completat Rădulescu.

Acesta i-a criticat pe Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel, candidaţi la parlamentare pe listele PSD, pentru declaraţiile contradictorii făcute în perioada pandemiei.

„Sunt ca medic, şi am spus tot timpul când am fost întrebat – există această viroză, este această viroză ca orice alt fel de viroză. Nu accept poziţiile celor care au venit la PSD, mă refer la Rafila şi la Streinu Cercel, Cercel care spunea că această viroză este o viroză simplă şi că nu trebuie oamenii să se teamă. Vă amintiţi declaraţia lui în februarie-martie? Iată că am ajuns la 6.000 de morţi. Sau domnul Rafila care ne spunea că după 20 de grade nu mai există această pandemie, că după 20 de grade viroza şi pandemia încetează. Păi când au fost serioşi? Când au minţit poporul sau când au înfricoşat poporul? Porţi mască sau nu porţi mască? Se termină cu pandemia când e căldură sau nu se termină? Trebuie să stea sau nu lumea în casă? Mergem pe modelul suedez sau nu? Nu a existat nicio coerenţă din februarie şi până acum”, a conchis Rădulescu. 

Cătălin Rădulescu, Sorin Bota şi Cătălin Ivan deschid listele PER în Argeş, Maramureş şi Iaşi pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie. De asemenea, senatorul Şerban Nicolae a anunţat marţi că va deschide lista candidaţilor PER în Capitală pentru Senat, iar Liviu Pleşoianu va fi primul pentru o candidatură la Camera Deputaţilor.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.