Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul Radu Oprea, a afirmat că timp de un an şi jumătate guvernanţii nu au crescut numărul de paturi la ATI, nu au angajat personal suplimentar, iar acum au găsit de unde să facă economii şi anume din salariile medicilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Radu Oprea a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că singura preocupare a guvernanţilor o reprezintă cearta şi plata poliţelor politice. 
 
“Suntem extrem de îngrijoraţi de faptul că al treilea val al pandemiei este în plină desfăşure şi constatăm cât de incompetenţi sunt guvernanţii pentru că au fost luaţi din nou prin surprindere, singura lor preocupare este cearta şi plata poliţelor politice în lupta disperată pentru imagine. În loc să guverneze, să ia măsuri din timp pentru a preîntâmpina creşterea ratei de infecţie şi implicit carantinarea unor localităţi întregi fug de răspundere şi îşi pasează responsabilitatea de la unul la altul. În loc să urmeze sfatul specialiştilor, iau decizii politice proaste care fac mai mult rău decât bine. Tot haosul în care se află România astăzi le aparţine în integralitate”, a afirmat Radu Oprea. 
 
El a precizat că guvernanţii au găsit de unde să facă economii, anume din salariile medicilor. 
 
“Fiecare viaţă pierdută în ATI este doar responsabilitatea guvernanţilor. Timp de un an şi jumătate nu au crescut numărul de paturi, nu au angajat personal suplimentar, iar acum în plină criză au găsit de unde să facă economii, nu din CA-urile grase în care şi-au pus toate pilele, ci din salariile medicilor. A început o întreagă discuţie şi vedem declaraţiile să spunem despre cea a ministrului Voiculescu citez <<persoane iresponsabile au răspândit zvonuri privind reducerea veniturilor pentru medici>>. Să vedem cine sunt persoanele responsabile pentru că văd că şi doamna Turcan care a semnat acest memorandum, care a fost în primă lectură în guvern, ea l-a iniţiat împreună cu ministrul Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor Publice, iar domnul Voiculescu este trecută aici pe listă, l-a avizat, printre alţi miniştri. Deci dumnealui nu ştie deloc ceea ce semnează ori poate că a delegat totul şi atunci ar trebui să plece imediat”, a afirmat Radu Oprea.
 
El a precizat că memorandumul propune plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază pentru cadrele medicale. 
 
“Ce spune acest memorandum cu temă stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Aici se face vorbire despre plafonarea la 30% din salariile de bază a sporurilor acordate personalului bugetar pe ordonator de credit şi vorbeşte despre faptul că există excepţii pentru instituţiile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială. Şi ce propune acest memorandum. Acest memorandum propune printre altele plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază la nivel individual ceea ce înseamnă foarte clar că salariile medicilor în general şi în mod particular salariile medicilor din ATI  şi a personalului medical din ATI vor scădea, este evident”, a transmis purtătorul de cuvânt al PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.