Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, după ce Tribunalul Bucureşti a decis că formaţiunea trebuie să prezinte contractele cu presa, că în momentul în care vor vedea decizia instanţei şi motivarea vom proceda în consecinţă. ”Se vede atitudinea PSD faţă de deciziile instanţelor, noul PSD este într-o schimbare profundă”, a arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întotdeauna respectăm deciziile instanţelor, este noral să fie aşa şi bănuiesc că în momentul în care vom vedea decizia instanţei şi motivarea vom proceda în consecinţă. Se vede atitudinea PSD faţă de deciziile instanţelor. Noul PSD este într-o schimbare profundă”, a spus Radu Oprea. 

El a precizat că a fost o decizie a partidului şi partidul a răspuns la întrebarea pe care jurnalistul a transmis-o. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Felul în care au interpretat colegii mei, că sunt în spate nişte contracte comerciale şi anumite clauze din aceste contracte care nu pot fi făcite publice, fără ca părţile să dorească acest lucru, şi de aici răspunsul pe care l-am dat. Dacă instanţa a hotărât în consecinţă, vom vedea care e decizia instanţelor şi vom răspunde”, a arătat Oprea. 

Întrebat dacă PSD plăteşte şi jurnalişti la bucată, Radu Oprea a arătat că nu are această informaţie şi nu a auzit de aşa ceva până acum.

PSD a pierdut procesul cu Centrul pentru Inovare Publică, după ce a refuzat să ofere mai multe informaţii de interes public, printre care şi contractele încheiate pentru promovarea în presă. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, ascunde contractele cu presa sub pretextul confidenţialităţii, a transmis marţi Radio Europa Liberă. 

Europa Liberă a dezvăluit că peste 300 de milioane de lei au plecat, în ultimii trei ani, din conturile partidelor pentru promovarea în presă şi propagandă. Lider este PSD, care a devenit un veritabil investitor în presă, după cum au observat analiştii.

Suma cheltuită de PSD în 2021 se apropie de 40 de milioane de lei (8 milioane de euro), iar în primele trei luni din 2022, suma se ridică la 12,5 milioane de lei (2,5 milioane euro). Doar în luna martie, social-democraţii au plătit 4,4 milioane de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.