Radu Benţea, candidat pentru funcţia de primar în Rucăr (Argeş) declară că nu îi place politica, dar că s-a hotărât să candideze exact acum două săptămâni. El afirmă că de mai multă vreme se implică în acţiuni pentru comunitate, iar la rugămintea oamenilor a acceptat. Între priorităţile sale se numără schimbarea imaginii comunei, sănătatea şi educaţia. Mizează pe transparenţă totală şi este de părere că în timpul unui mandat într-o localitate pot fi făcute până la şase mari proiecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Benţea, care este proprietarul unei firme de construcţii, a trecut de la Partidul Mişcarea Populară la Pro România şi este prima dată când candidează, a explicat el pentru News.ro.

„Mie nu mi-a plăcut şi nici nu îmi place politica”, a declarat Benţea. A explicat: „Am cunoscut numai oameni care îşi văd interesele, nu mai au niciun fel de grad de umanitate. Eu am o situaţie destul de bună, o familie frumoasă. M-am hotărât să candidez exact acum două săptămâni. Eu mă implic în acţiuni pentru comunitate şi fac asta de ceva vreme, iar la rugămintea oamenilor am acceptat”.

În prezent, primarul localităţii este Ionel Dulamă (PSD), la al treilea mandat.

Radu Benţea voia să îl voteze pe Mihai Nistor, un medic care nu a mai făcut politică şi care acum candidează din partea PNL. „În urmă cu două săptămâni am aflat că au bătut palma PNL şi PSD, la nivel local. Candidatul PSD a promis Partidului Naţional Liberal că îi dă postul de viceprimar”, spune el.

Dezamăgit, după cum a spus Benţea, că nu are cu cine să voteze, a hotărât să se implice. „Eu vreau să votez, că am copii şi vreau să îi ţin aici, să nu fiu nevoit să mă mut”.

Campania a început-o online, printr-o pagină de Facebook, Pro Rucăr. Prioritatea ”zero” a lui este schimbarea imaginii localităţii prin obţinerea de fonduri nerambursabile. „Nu îmi place să stau să plâng pe la Consiliul Judeţean. Sigur nu o să iasă Pro România nici la nivel judeţean, nici naţional. E un partid mic, nu prea are cu ce să mă ajute. Lumea trebuie să voteze, ca să îşi acorde o şansă. Eu nu mă duc la primărie pentru că nu am altă sursă de existenţă. Vreau să demonstrez că se poate face ceva pentru comuna asta”, argumentează el.

Benţea promite că va apela la transparenţă totală - dacă un proiect nu îi este aprobat de Consiliul Local, va prezenta situaţia direct oamenilor, iar consilierii, sub presiune, vor fi nevoiţi să îl accepte într-un final.

Benţea, în vârstă de 38 de ani, ar vrea să refacă spitalul din Rucăr, desfiinţat în urmă cu mai mulţi ani şi devenit cămin de bătrâni, să reformeze liceul din localitate, condus acum de o consilieră PSD şi care „riscă să se desfiinţeze, pentru că au plecat mulţi profesori competenţi”, dar şi să reînfiinţeze Căminul cultural, care a fost demolat.

„Sunt conştient că nu ai cum să faci multe lucruri. Poţi face într-un mandat, patru, cinci, şase chestii mai mari. Că nu ai timp. Documentaţia şi birocraţia te ţin pe loc, apoi este execuţia, că nu baţi din palme şi gata”, spune Radu Benţea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.