Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat pentru News.ro că Biroul Naţional al partidului a decis miercuri seară ca formaţiunea să voteze împotriva revizuirii Constituţiei pentru redefinirea familiei, decizia fiind luată în cadrul unei şedinţe tensionate în urma căreia preşedintele USR, Nicuşor Dan, a anunţat că îşi dă demisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o şedinţă tensionată. Pe ordinea de zi a fost subiectul poziţionării USR faţă de iniţiativa de modificare a articolului 48 din Constituţie. Au fost dezbateri cu argumente pertinente pe toate feţele problemei. S-a ajuns la un vot. În urma votului s-a decis că poziţionarea partidului este împotriva acestei iniţiative de modificare a Constituţiei. Evident că discuţiile au fost tensionate şi aprinse. S-au vehiculat diverse elemente printre care a fost şi aceea a demisiei domnului Nicuşor Dan. Nu s-a înregistrat o demisie în mod expres, a fost pur şi simplu unul dintre elementele vehiculate în cadrul discuţiei tensionate pe acest subiect şi pe impactul acestei poziţionări”, a declarat Dan Barna pentru News.ro.

Întrebat ce se va întâmpla în continuare cu demisia lui Nicuşor Dan de la şefia USR, Barna şi-a exprimat speranţa ca acesta să revină asupra deciziei.

”O să vedem în zilele următoare. După cum am spus nu există încă nimic formal, este doar efectul unei şedinţe foarte tensionate. O să vedem în zilele următoare în funcţie de ce se va întâmpla şi în perioada următoare. Partidul merge mai departe, lucrurile sunt foarte clare. Eu sper şi ca domnul Nicuşor Dan să nu urmeze declaraţiile făcute în cadrul acelei şedinţe tensionate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.