PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19 şi a transmis că diminuarea succesivă a ţintei de vaccinare este doar o fugă ruşinoasă de răspundere. ”Încă un motiv pentru a depune moţiunea de cenzură”, a transmis formaţiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul a ratat toate ţintele pe care şi le-a propus iniţial. Datele oficiale arată că obiectivul vaccinării a cel puţin 5 milioane de persoane până la 1 iunie nu mai poate fi îndeplinit, ceea ce face imposibilă atingerea unui nivel de imunizare de 70% din populaţie până la finalul lunii septembrie, aşa cum se angajase premierul Florin Cîţu. Maniera în care Guvernul a diminuat succesiv această ţintă de la 70% la 50%, şi apoi la 30% din populaţie nu reprezintă decât o fugă ruşinoasă de răspundere”, a transmis, luni, PSD, printr-un comunicat de presă.

Potrivit PSD, ”comunicarea bazată pe şantaj şi discriminare şi lipsa aproape în totalitate a acţiunilor de vaccinare în mediul rural au condus la divizarea profundă a societăţii şi la scăderea dramatică a încrederii în cei care au coordonat campania”.

”Se impune deci înlocuirea celor care au eşuat şi regândirea întregii strategii de vaccinare şi de combatere a pandemiei, cu o atenţie specială pentru protejarea persoanelor vulnerabile şi pentru prevenirea apariţiei unor noi focare. Guvernul are obligaţia de a extinde activitatea de testare anti-COVID-19 pentru persoanele nevaccinate, inclusiv prin disponibilitatea gratuită a testelor, în special la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul categoriilor profesionale cu cel mai mare risc de transmitere a virusului”, a mai transmis PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.