Reprezentanţii PSD afirmă că, la o săptămână după Congresul PNL, "unde s-au îmbulzit mii de activişti de partid în frunte cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu", rata de infectare în Capitală s-a dublat şi cere Poliţiei Române "să nu devină complice al participanţilor la Congresul PNL".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inconştienţilor! La o săptămână după Congresul PNL - unde s-au îmbulzit mii de activişti de partid în frunte cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu - rata de infectare în Capitală s-a dublat! DSP Bucureşti a anunţat astăzi o rată de incidenţă de 8,28 la mie, pe 25 septembrie aceasta fiind de 4,1 la mie!", arată reprezentanţi PSD, într-o postare pe Facebook.

Totodată, PSD solicită Poliţiei Române "să nu devină complice al participanţilor la Congresul PNL".

"Să nu tergiverseze verificările în legătură cu desfăşurarea nelegală a Congresului PNL şi să nu devină complice al celor 5.000 de participanţi. PSD cere identificarea şi sancţionarea fiecăruia dintre delegaţii PNL care a încălcat legea. Primul exemplu de responsabilitate să fie preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, care nu a purtat mască, deşi se afla la o adunare în spaţiu închis", susţin reprezentanţii formaţiunii.

Directorul general al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti Bogdan Berechet a anunţat, în şedinţa de marţi a Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, că organizatorul Congresului PNL a fost amendat cu valoarea maximă prevăzută de lege şi anume 10.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei la evenimentul care a avut loc sâmbătă la Romexpo. De asemenea, poliţiştii au cerut şi înregistrările video pentru a vedea care sunt participanţii la Congresul PNL care nu au respectat distanţarea socială şi purtatea obligatorie a măştii pe toată perioada Congresului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.