Social-democraţii au transmis că ordinul Ministrului Sănătăţii privind începerea anului şcolar pe 14 septembrie denotă o fugă de răspundere a Guvernului. PNL transmite tuturor că au doar obligaţii, deşi nu au fost în stare nici măcar să ofere măştile promise persoanelor defavorizate, mai transmite PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Regulile impuse prin Ordinul Ministrului Sănătăţii cu privire la începerea şcolii arată că singura preocupare a guvernanţilor a fost fuga de răspundere. Practic, PNL transmite tuturor că au doar obligaţii: copiii, părinţii şi cadrele didactice să poarte mască, să nu stea la mai mult de un metru unul de celălalt, să folosească dezinfectanţi, iar directorii de şcoli că trebuie să asigure triaj epidemiologic, mai multe săli de clasă, separatoare pentru bănci, program diferit de la o clasă la alta. Asta în condiţiile în care PNL nu a fost în stare să ofere nici măcar măştile promise persoanelor defavorizate”, arată o postare făcută miercuri pe pagina de Facebook a PSD.
 
Social-democraţii susţin că România educată a PNL este una în care nu contează familiile defavorizate, iar salariile cadrelor didactice sunt considerate de Ludovic Orban „bani de cârciumă”
 
„România educată a PNL este România în care copiii din familiile defavorizate nu contează, prin urmare sutele de mii de familii care nu au bani pentru măşti de protecţie nu au dreptul să îşi trimită copiii la şcoală. România educată a PNL este cea în care salariile cadrelor didactice sunt considerate de premierul Orban ,,bani de cârciumă’’, prin urmare profesorii nu merită majorarea salariilor prevăzută de lege. România educată a PNL este #România în care elevii din comunităţile locale unde nu există suficiente săli clasă şi nici bani pentru a aplica regulile dispuse din birourile de la Victoria nu au dreptul la educaţie. România educată a PNL este România în care studenţii nu există, prin urmare, pentru începerea anului universitar nu au fost stabilite norme”, mai indică sursa citată.
 
„Guvernul Orban a devenit o ameninţare la adresa românilor”, mai spune PSD.
 
„Educaţia nu este cârciuma lui Orban, profesorii nu sunt subordonaţii lui Anisie, iar copiii României nu sunt cobaii lui Tătaru! Votarea moţiunii de cenzură pentru demiterea celui mai nociv guvern din istoria recentă a României este mai mult decât o necesitate, este o #datorie pentru viitorul acestei ţări”, conchide postarea pe reţeaua de socializare.
 
Clasele de elevi trebuie aranjate în aşa fel încât să se respecte distanţarea de minimum un metru sau, acolo unde nu este posibil, să fie montate separatoare transparente, se prevede în proiectul de ordin care stabileşte normele pentru începerea cursurilor.
 
Alte măsuri se referă la faptul că elevii vor purta mască de protecţie şi trebuie supravegheaţi în pauze pentru a păstra distanţa şi nu vor face schimb de obiecte personale.
 
Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să informeze, până în 7 septembrie, Inspectoratele Şcolare privind situaţia epidemiologică, acestea urmând să propună scenariul de începere a şcolii. Comitetele pentru situaţii de urgenţă vor emite, până în 10 septembrie, hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.