PSD a salutat, joi, decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii şi a transmis că prioritatea miniştrilor social-democraţi este să aplice cât mai rapid măsurile de ajutor de stat permise de Comisia Europeană pentru companiile aflate în dificultate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”. Astfel, îşi găsesc o primă concretizare eforturile şi apelurile pe care PSD le-a făcut în acest sens: solicitarea ministrului Finanţelor Adrian Câciu, din 15 martie, la Ecofin, şi cea a preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, în discuţia de pe 28 februarie, cu preşedintele Consiliului Naţional al Austriei, a transmis formaţiunea, într-un comunicat oficial. 

Potrivit noului cadru permis de Comisia Europeană, statele membre UE pot să acorde sprijin companiilor afectate de criza actuală, de sancţiunile şi contra-sancţiunile aferente, să se asigure că acestea dispun de lichidităţi suficiente şi să le despăgubească pentru costurile suplimentare suportate ca urmare a preţurilor ridicate la gaz şi energie electrică.

Se pot introduce imediat scheme de ajutor, de până la 400.000 de euro, pentru fiecare companie afectată. Entităţile controlate de Rusia, cărora li s-au aplicat sancţiuni, vor fi excluse din acest mecanism de sprijin.

Prin miniştrii săi, PSD va face eforturi să aplice neîntârziat aceste facilităţi anunţate de Comisia Europeană.

”Pentru România sunt vitale: menţinerea stabilităţii economice şi reducerea inflaţiei. Trebuie folosite toate resursele posibile pentru atingerea acestor obiective strategice”, mai spune PSD în comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.