PSD consideră că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să recunoască eşecul său şi al Guvernului Său în a calcula corect calendarul ieşirii din starea de urgenţă şi să îşi asumea consecinţele.În opinia PSD, Iohannis şi PNL au ajuns să joace la loterie vieţile românilor, din prostie şi cinism electoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Iohannis trebuie să recunoască eşecul său şi al Guvernului Său în a calcula corect calendarul ieşirii din starea de urgenţă şi să îşi asume răspunderea, indiferent care ar fi potenţialele costuri de imagine”, afirmă PSD într-o postare pe Facebook.

În opinia social-democraţilor, măsura, nedorită de nimeni, a prelungirii stării de urgenţă pentru trei zile, evocată de unele voci publice de dreapta, este practic recunoaşterea publică a haosului administrativ produs de actuala guvernare.

”A nu recunoaşte nimic şi a evita subiectul celor trei zile rămase descoperite, aşa cum a facut preşedintele ieri, este şi mai grav. Arată clar că Iohannis şi PNL au ajuns să joace la loterie vieţile românilor. Din prostie şi cinism electoral!”, conchide PSD.

Guvernul a adoptat luni proiectul de lege referitor la măsurile care vor fi aplicate din 15 mai, cand starea de urgenţă ar urma să fie înlocuită de starea de alertă. În aceeaşi zi, proiectul a fost depus la Parlament, pentru a fi aprobat în procedură de urgenţă. Marţi, proiectul a trecut de Senat cu modificări substanţiale, iar miercuri este dezbătut de Camera Deputaţilor. În condiţiile în care legea ar trebui să intre învigoare vineri, este greu de crezut că vor putea fi respectate termenele pentru controlul constituţionalităţii, precum şi cel de trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare. Aceasta înseamnă că ar rămâne câteva zile nereglementate din punct de vedere al măsurilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerul marţi Parlamentului să aprobe cu celeritate proiectul de lege,

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.