PSD a transmis, marţi seară, că ”atacul” preşedintelui Klaus Iohannis la acţiunile Guvernului în domeniul Sănătăţii ”denotă o ipocrizie jignitoare la adresa opiniei publice din România”, în condiţiile în care PNL, partid care-l susţine pe şeful statului, a tăiat cu 25% salariile celor care lucrează în Sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD consideră că atacul preşedintelui Klaus Iohannis privind acţiunile guvernului PSD în domeniul Sănătăţii denotă o ipocrizie jignitoare la adresa opiniei publice din România. Este absolut inacceptabil ca tocmai Iohannis să atace PSD că nu construieşte spitale, în condiţiile în care PNL, partidul care îl susţine în campania prezidenţială, a închis zeci de spitale din România, redeschise apoi în guvernarea PSD”, a transmis PSD, marţi seară, printr-un comnicat de presă.

Social-democraţii susţin că ”este intolerabilă insinuarea preşedintelui Iohannis că PSD nu face nimic pentru personalul medical”.

”Toată lumea ştie că PSD a acordat cele mai mari creşteri salariale în acest sector, oprind practic exodul medicilor şi asistenţilor din ţară. Ipocrizia prezidenţială e cu atât mai mare în condiţiile în care românii îşi amintesc bine că PNL a tăiat cu 25% salariile celor care lucrează în Sănătate, spunându-le medicilor şi asistentelor să îşi caute de lucru în străinătate. Este, deci, cel puţin imoral ca tocmai Iohannis şi PNL să abordeze acest subiect al veniturilor personalului medical”, au mai transmis social-democraţii.

PSD afirmă că, ăn 2019, Guvernul PSD a alocat pentru Sănătate cel mai mare buget din istoria României, 46,6 miliarde lei, cu 16 miliarde lei mai mult decât a alocat în 2016 guvernul Cioloş, susţinut de Iohannis şi PNL.

”Guvernul PSD va utiliza toate cele 150 de milioane de euro de care dispune România pentru construcţia a trei spitale regionale, al căror cost a fost estimat la 1,2 miliarde euro. În acest sens, Guvernul a început discuţiile la Comisia Europeană ca procentul finanţării nerambursabile să fie majorat la cel puţin 85% din costul total”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că reprezentanţii PSD nu şi-au îndeplinit obiectivele asumate pentru domeniul sănătăţii, legate de construirea a opt spitale regionale, unul republican şi modernizarea celor existente, spunând că guvernarea PSD este "un eşec de la un capăt la altul".

"Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară. Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale?", a declarat Iohannis.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a răspuns criticilor şefului statului privind controalele în spitale, amintindu-i că atunci când alţii de altă culoare politică făceau acelaşi lucru erau apreciaţi.

"Cred că ar fi bine să mă lase în pace", spune Pintea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.