Reprezentanţii PSD critică Guvernul PNL pentru banii plătiţi fraţilor Micula în urma primului proces pierdut, adăugând că "la nici trei luni, într-o altă speţă, Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României". "Iată dovada că atunci când statul român se apără corect şi fără interese ascunse are toate şansele să câştige! Guvernele PSD au dat dovadă de responsabilitate şi au apărat interesul naţional, iar rezultatele se văd prin decizia de acum", susţin ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PSD a avut #dreptate! Prin plata a 400 milioane euro către fraţii Micula, Guvernul PNL a mărit artificial #deficitul bugetar, punând în pericol stabilitatea ţării. La nici trei luni, într-o altă speţă, Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României", arată PSD, sâmbătă, pe Facebook.

Social-democraţii adaugă că, mai mult, Tribunalul a obligat reclamanţii să ramburseze României 75% din cheltuielile de judecată.

"Iată dovada că atunci când statul român se apără #corect şi #fărăintereseascunse are toate şansele să câştige! Guvernele PSD au dat dovadă de responsabilitate şi au apărat interesul naţional, iar rezultatele se văd prin decizia de acum", susţin aceştia.

În luna decembrie, premierul de atunci, Ludovic Orban a declarat că Guvernul a decis să plătească suma pentru care există titlu executoriu în România în urma procesului intentat statului român de fraţii Micula şi care afecta activitatea Romatsa.

”Bugetul Ministerului Finanţelor Publice se suplimentează cu suma de 912,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru efectuarea plăţii, în cursul zilei de astăzi, a titlului executoriu în România în hotărârea arbitrală din dosarul arbitral nr. ARB/05/20 , pronunţată de Curtea de Arbitraj Internaţională a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii. (Cauza Micula)”, anunţa Guvernul.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, afirmă, după ce Tribunalul arbitral internaţional a respins pretenţii ale fraţilor Micula de peste 9 miliarde de lei faţă de statul român, că PNL a "demonstrat că se poate", câştigând al doilea proces intentat României de fraţii Micula. "Când nu furi, se poate!", spune Cîţu.

"Când nu furi, se poate! Dragnea, Ciolacu şi PSD au pierdut primul din cele două procese cu fraţii Micula. De ce nu ne spune PSD cum a reuşit performanţa să piardă acest proces? Sigur ştie Ciolacu. Ieri PNL a demonstrat că se poate şi am câştigat al doilea proces intentat României de fraţii Micula. Daca nu ai interese personale se poate să câştigi şi pentru Romania", afirmă Florin Cîţu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că astfel s-au "salvat" 2.4 miliarde de euro, în timp ce "gaşca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei".

"Am reuşit pentru că suntem mult mai buni şi mai cinstiţi. V-am spus că facem lucruri fantastice pentru ţară. Nu ne oprim aici", mai spune Cîţu.

Într-un comunicat al firmei de avocatură Leaua Damcali Deaconu Păunescu, postat pe site-ul acesteia, se arată că, în 5 martie, Tribunalul arbitral internaţional constituit sub auspiciile Centrului internaţional pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii (ICSID) de pe lângă Banca Mondială a respins pretenţiile împotriva României în valoare de peste 9 miliarde de lei, formulate de Ioan şi Viorel Micula şi de mai multe societăţi române asociate acestora, inclusiv S.C. Scandic Distilleries SA (reclamanţii). De asemenea, Tribunalul a obligat reclamanţii să ramburseze României 75% din costurile legale şi alte cheltuieli pe care le-a suportat pentru a se apăra împotriva pretenţiilor şi a cheltuielilor de arbitraj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.