Partidul Social Democrat susţine că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, doreşte să continue starea de alertă şi după 15 iunie, precizând că acesta nu este expert în epidemiologie, ci "mai degrabă în măşti vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei”. PSD menţionează că românii au demonstrat însă că sunt mai responsabili decât guvernanţii şi au înţeles că trebuie să se protejeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
PSD îl acuză, într-un comunicat de presă, pe Nelu Tătaru că face doar exerciţii de imagine şi că s-a lăudat cu munca preşedinţilor de consilii judeţene, care au dus greul luptei cu pandemia. 
 
"Ministrul Sănătăţii vrea să ne ţină şi după 15 iunie în stare de alertă, deşi nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măşti vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei. De trei luni, Nelu Tătaru face doar exerciţii de imagine. S-a lăudat, de fapt, cu munca primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene care au dus greul luptei cu pandemia. În vremea asta, la ministerul Sănătaţii se trăgea tun după tun cu licitaţii aranjate pentru firmele de casă ale PNL”, se arată în comunicat. 
 
Social-democraţii spun că PNL doreşte starea de alertă deoarece reprezintă paravanul perfect pentru clientela liberală de a continua afacerile pe bani publici. 
 
"Românii au demonstrat însă că sunt mai #responsabili decât guvernanţii şi au înţeles că trebuie să se protejeze. Nu mai e nevoie de amenzi şi stare de alertă chiar dacă Guvernul îşi doreşte asta cu disperare. Bănuim de ce: este paravanul perfect pentru toată clientela PNL să-şi continue marile afaceri pe bani publici!”, mai precizează sursa citată.
 
PSD susţine că guvernanţii nu mai au nicio legitimitate în a da lecţii despre protecţia în faţa coronavirusului după episodul în care premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri au fost fotografiaţi în timp ce consumau băuturi alcoolice şi fumau. 
 
"PSD nu e dispus să mai înghită balivernele miniştrilor liberali. Guvernanţii nu mai au nici legitimitatea să ne dea lecţii despre cum să ne protejăm în faţa coronavirusului după episodul scandalos din clădirea Guvernului, unde Orban şi camarila PNL chefuiau cu whisky şi trabucuri. Doar specialiştii în sănătate publică trebuie să spună clar ţării ce fel de măsuri trebuie luate mai departe. După 15 iunie, este timpul să punem punct modelului liberal de a administra o ţară doar cu amenzi, ameninţări şi restricţii. Să terminăm cu #Klaustrofobia, să ne gândim cum relansăm România!”, se mai arată în comunicatul PSD.
 
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că este posibil ca starea de alertă să rămână în vigoare şi după 15 iunie, ţinând cont de evoluţia epidemiei după relaxarea măsurilor restrictive privind prevenirea răspândirii coronaviursului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.