PSD a transmis, miercuri, printr-un comunicat, că îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să ia urgent măsuri pentru rezolvarea situaţiei de la centrele de eliberare a paşapoartelor, unde în ultimele zile s-au forma cozi imense. Social-democraţii îi cer ministrului înfiinţarea mai multor centre pentru preluarea cererilor şi optimizarea condiţiilor tehnice privind înregistrarea programărilor online pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PSD spune în comunicat că ”urmăreşte cu îngrijorare creşterea semnificativă a solicitărilor cetăţenilor români pentru eliberarea paşapoartelor şi consideră că cea mai eficientă cale pentru calmarea acestei situaţii este ca autorităţile statului să suplimenteze resursele umane şi logistice pentru a răspunde adecvat acestei cereri”.

”Prin urmare, PSD îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să ia urgent măsuri pentru rezolvarea acestei situaţii, cum ar fi înfiinţarea mai multor centre pentru preluarea cererilor şi optimizarea condiţiilor tehnice privind înregistrarea programărilor online pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte”, afirmă social-democraţii.

PSD mai afirmă că înţelege preocuparea cetăţenilor de a-şi lua toate măsurile de precauţie în actualul context şi de aceea consideră că e important ca reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne să comunice activ în această perioadă pentru a asigura populaţia că nu există nicio intenţie de restricţionare a eliberării paşapoartelor şi că toate cererile vor fi onorate.

Solicitările de preschimbare şi eliberare a paşapoartelor au crescut considerabil în ultimele zile, de la declanşarea conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina. 

Prefectura Buzău anunţă, luni, că a luat măsuri de suplimentare a programului de lucru cu publicul, însă chiar şi aşa se constată o aglomerare a fluxului de solicitări. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.