Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că există riscul ca proiectul din bani europeni pentru construcţia noului terminal la aeroportul din Iaşi, în valoare de 70 de milioane de euro, să fie plătit în cele din urmă de către ieşeni, el apreciind că este posibil ca licitaţia să fi fost trucată. ”PSD nu face decât să tragă frâna de mână şi să boicoteze orice iniţiativă. Nu e prima dată când lansează acuzaţii nefondate.”, afirmă, în replică, şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va depune plângere penală, luni, la DNA şi va sesiza Oficiul European de Luptă Antifraudă, Curtea de Conturi, Ministerul Transporturilor şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice pentru a face verificări la aeroportul Iaşi.

Şeful PSD Iaşi a reclamat schimbarea soluţiei tehnice, respectiv utilizarea stâlpilor din beton în locul stâlpilor din grinzi metalice cum era prevăzut în caietul de sarcini.

"E posibil ca licitaţia să fi fost trucată. Vom reclama fraudarea licitaţiei şi schimbarea soluţiei tehnice. Proiectul de la aeroport nu se va opri, dar vor fi probabil penalităţi mari de până la sută la sută din valoarea contractului. Banii vor fi plătiţi în acest caz de ieşeni, nu din fonduri europene. Acolo la Aeroport sunt interese directe", a afirmat preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Totodată, el a cerut conducerii PNL Iaşi să se delimiteze de cei doi şefi liberali ai administraţiei ieşene, primarul Mihai Chirica şi preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, implicaţi în mai multe dosare penale.

"Fac apel la Alexandru Muraru (şeful PNL Iaşi – n.r.) să le retragă sprijinul politic celor doi. Fac un apel şi la fratele său, Andrei Muraru, care este ambasador al României  în SUA, să îl atenţioneze pe Alexandru Muraru că păstoreşte doi penali", a adăugat Maricel Popa.

În replică, preşedintele CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe, a declarat că PSD vrea să blocheze proiectele mari ale Iaşiului.

"De doi ani, recuperăm timpul pierdut de administraţia PSD-istă, care nu a fost în stare să dezvolte proiecte pentru Iaşi, dar în schimb vrea să le blocheze pe cele actuale. În timp ce noi suntem cu piciorul pe acceleraţie ca să atragem fonduri europene pentru marile proiectele ale judeţului, PSD nu face decât să tragă frâna de mână şi să boicoteze orice iniţiativă. Nu e prima dată când lansează acuzaţii nefondate. De fiecare dată când instituţiile statului au făcut verificări la proiectele Consiliului Judeţean în ultimii doi ani, s-a dovedit că s-a procedat corect. Sunt încrezător că aşa se va întâmpla şi de această dată", a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.