Social-democraţii acuză că Guvernul PNL se împrumută mult mai mult decât o făcea PSD, acum când peste 600.000 de locuri de muncă sunt pierdute, există o prăbuşire a economiei cu -14,5% în trimestrul al doilea şi o scădere accelerată a nivelului de trai. Reprezentanţii PSD atrag atenţia că PNL a depăşit, marţi, pragul de 100 de miliarde de lei, bani împrumutaţi în doar opt luni de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Guvernul PNL a depăşit ieri pragul de 100 de miliarde de lei împrumutaţi, în numai 8 luni de guvernare! Când PSD se împrumuta de 2-3 ori mai puţin, aveam cea mai mare creştere economică şi cele mai mari producţii agricole din UE, cea mai scăzută rată a şomajului din istoria României şi cea mai mare creştere a puterii de cumpărare din ultimele trei decenii. Acum, deşi PNL se împrumută cu mult mai mult, avem peste 600.000 de locuri de muncă pierdute, o prăbuşire a economiei cu -14,5% în trimestrul II, o scădere accelerată a nivelului de trai şi, pentru prima oară în ultimul deceniu, o creştere a preţurilor într-un ritm mai mare decât al salariilor!”, au transmis social-democraţii, miercuri, pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată mai arată şi pe ce cheltuie banii împrumutat de către liberali.

„Pe ce se duc banii împrumutaţi de PNL? - plăţi în avans către sponsorii partidului şi la samsarii drepturilor de proprietate; - plăţi electorale pentru primarii PNL în pragul alegerilor locale; - miliarde şi miliarde pentru acoperirea scutirilor de taxe pentru bănci şi marile corporaţii”, conform sursei menţionate.

PSD reaminteşte şi de „alte miliarde” folosite pentru achiziţionarea, la suprapreţ, a măştilor de protecţie neconforme.

„Iar peste toate astea, alte miliarde au fost aruncate pe achiziţia, pe şpagă şi la suprapreţ, a măştilor de protecţie neconforme – aşa cum am văzut că făcea omul de încredere al premierului în scandalul de la UNIFARM!”, au conchis social-democraţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.