Social-democraţii i-au transmis vineri premierului Florin Cîţu că răstălmăceşte degeana cuvintele din scrisoarea Comisiei Europene transmisă către MInisterul de Finanţe, deoarece instituţia europeană a spus clar că derapajul fiscal-bugetar se instalase în ţara noastră încă din luna martie a anului, trecut, înainte de criza COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Premierul-Datorie Cîţu este supărat că Bruxelles-ul a dezvăluit cât de tare i-a minţit el pe români când a umflat din pix valoarea finanţărilor acordate economiei pentru a depăşi criza COVID-19. În realitate, pe mâna lui Cîţu, România a atins recordul celui mai firav pachet de stimulare dintre ţările UE, de doar 1,4% din PIB - de 5 sau chiar 10 ori mai puţin decât vecinii săi!
 
Degeaba vrea Cîţu să răstălmăcească scrisoarea CE şi să facă din negru alb! Comisia Europeană spune clar că derapajul fiscal-bugetar se instalase în România încă din martie 2020, “before COVID outbreak” (inainte de criza Covid-19 – traducere pentru absolventul de universitate americană Florin Cîţu)! Nu le pasă deloc de ţară!
 
Azi, şeful politic al lui Cîţu continuă modelul ”totul pentru noi, nimic pentru români”, cu a doua serie a Ciolaniadei! Orban împarte funcţii filialelor PNL, în timp ce viaţa românilor se degradează dramatic!
 
- Farmaciile sunt în pericol să rămână fără tratamente esenţiale pentru pacienţi, după ce statul a întârziat şi 150 de zile plata medicamentelor.
 
- Fiscul a început prigoana împotriva datornicilor chiar de Revelion iar acum vrea să impoziteze ajutoarele de stat primite de români în pandemie.
 
- Milioane de români s-au trezit cu factura la energie scumpită fiindcă Guvernul PNL n-a vrut să definească prin lege consumatorul vulnerabil.
 
La ordinul supra-premierului Iohannis, care conduce Cabinetul stil “cîţu-cîţu”, ca pe un animal de companie, Guvernarea Ţeparilor duce ţara direct în prăpastie!”, arată o postare făcută vineri pe pagina de Facebook a PSD. 

Reacţia partidului condus de Marcel Ciolacu vine după ce Florin Cîţu a afirmat că de câteva zile circulă o ştire falsă cu privire la o scrisoare a Comisiei Europene trimisă către Mininisterul de Finanţe. Şeful Executivului spune că documentul este în limba engleză, ceea ce este o barieră pentru PSD. El mai explică faptul că scrisoarea precizează că deficitul bugetar de anul trecut a fost cauzat în mare parte de pandemie, iar PSD în loc să aibă surplus bugetar în intervalul 2016 - 2018 şi-a bătut joc de economie şi a adoptat o lege a pensiilor care nu avea finanţarea asigurată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.