Partidul Social Democrat decide, luni, în şedinţa Consiliului Naţional, dacă va participa sau nu la consultările de la Palatul Cotroceni, care încep la ora 12.00, pentru desemnarea unui nou premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu a declarat la Digi 24 că în şedinţă se va decide dacă PSD va merge la consultări, existând în partid lideri care nu sunt de acord ca partidul să meargă la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis.

PSD ar trebui să intre la consultări la ora 13.00, conform programului anunţat de Administraţia Prezidenţială.

Social-democraţii nu vor susţine un guvern minoritar, a mai spus Romaşcanu, precizând că, dacă se va decide participarea la consultări, PSD nu va merge cu o propunere de premier, neavând o majoritate conturată.

Senatorul PSD a mai spus dacă preşedintele Klaus Iohannis, în decursul rundelor de negocieri, va considera oportună ideea unui guvern de specialişti, care să pregătească alegerile anticipate, atunci PSD ar putea merge cu Alexandru Rafila, ca propunere de premier.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la sosirea la sediul PSD, înaintea consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că social-democraţii nu vor susţine un guvern minoritar PNL.

Întrebat dacă ar susţine un guvern minoritar PNL care să nu fie condus de Florin Cîţu, Marcel Ciolacu a răspuns: „Este exclusă această variantă”. „Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”, a mai spus acesta, potrivit Digi24.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.