Social-democraţii au ridicat o problemă de constituţionalitate pentru preşedintele Klaus Iohannis. Astfel PSD se întreabă ce va face şeful statului, dacă îşi va respecta propria decizi, cât şi cea a CCR privind dublarea alocaţiilor sau dacă îl va trimite pe Ludovic Orban să blocheze această măsură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Problemă de constituţionalitate pentru preşedintele Iohannis: Astăzi Parlamentul a decis prin vot că Legea privind dublarea alocaţiilor, promulgată deja de Preşedintele Iohannis, trebuie respectată. Ce va face preşedintele Iohannis? A Va respecta propria decizie, precum şi decizia CCR privind dublarea alocaţiilor? B Îl va trimite din nou pe Orban – ”Atât s-a putut” să blocheze acestă măsură aşteptată de români?”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a PSD.
 

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Au fost 166 de voturi pentru, 63 voturi „împotrivă” şi 29 de abţineri. Astfel, rămâne în vigoare legea care prevede dublarea alocaţiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei. 

Pe 30 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru respingerea ordonanţei de urgenţă care prevedea amânarea până la 1 august a măsurii de dublare a alocaţiilor pentru copii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.