Social-democraţii buzoieni au depus, vineri, candidaturile pentru funcţiile de primar al municipiului Buzău, preşedinte al CJ Buzău şi listele pentru Consiliul Local Buzău şi Consiliul Judeţean. Primarul în funcţie Constantin Toma, care candidează pentru al treilea mandat, a mers la Biroul Electoral Municipal însoţit de preşedintele PSD Buzău, Lucian Romaşcanu, care candidează pentru funcţia de preşedinte al CJ Buzău, şi de candidaţii aflaţi pe lista de aleşi municipali. Printre aceştia sunt consiliei în funcţie, dar şi oameni noi pe care Toma i-a dorit în echipa sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Principalele modificări la lista de consilieri le-am făcut în 2020, echipa a corespuns, avem 4-5 noutăţi. Va intra o reprezentantă a femeilor din oraş, preşedinta pe România a Moaşelor independente şi vicepreşedinta pe Europa, doamna Melania Elena Tudose, un inginer de multinaţională şi un inginer constructor, un domn consilier, cunoştinţă mai veche a dumneavoastră reprezentant al rromilor şi profesor de istorie de care sunt bucuros că îl avem alături de noi. Echipa este foarte importantă pentru a duce Buzăul mai departe. Îmi doresc o echipă alături, să avem majoritate să ducem oraşul mai departe. Eu vin doar cu gânduri bune, vreau să aduc cât mai multe proiecte şi chiar dacă unii dintre contracandidaţii mei spun că ar fi bine un proiect pe an eu nu sunt de acord cu aceasta pentru că nu trăiesc cât o broască ţestoasă şi cu un singur proiect pe an ne-am mai trebuie doar pentru diferenţa de străzi vreo 150 de ani. Eu în următorii 4 ani vreau să termin indiferent dacă vor fi suprapuneri şi disconfort”, a declarat primarul Constantin Toma.

 

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, PSD Buzău îl propune pe Lucian Romaşcanu, senator,  preşedinte interimar al PSD Buzău, purtător de cuvânt al partidului şi fost ministru al Culturii.

 

Romaşcanu spune că este pregătit să îşi asume această funcţie, fiind o poziţie care îl onorează.

 

”Este o altă experienţă pe care sunt gata să mi-o asum. E oarecum similară, din punct de vedere al dinamicii activităţii  cu cea de ministru, dar spre deosebire de Parlament cu rezultatele imediate ale deciziei pe care le iei şi mă bucur că pot servi şi din această poziţie. Sunt convins că vom avea un rezultat bun în toate UAT-urile. Este o poziţie onorantă de care sper să mă achit cu succes”, a afirmat Lucian Romaşcanu.

 

Romaşcanu a mers însoţit de primarul municipiului Buzău şi de o parte din candidaţii propuşi pentru funcţia de consilier judeţean la sediul Biroului Electoral Judeţean pentru a depune dosarele de candidatură. Şi pe lista de consilieri judeţeni se regăsesc nume noi, în special persoane tinere, doctori, ingineri, profesori, un specialist în studii de război şi istorie dar şi mai în vârstă.

 

”Lista consilierilor judeţeni cuprinde o varietate de oameni specialişti pe diferite domenii de activitate de la cel mai tânăr candidat Briana Ioniţă 23 de ani, o tânără cu studii la Londra, facultate şi master acolo specialist în studii de război şi istorie  dar şi oameni cu experienţă pe care i-am cunoscut în 1990 când am început să facem şi politică. Vom face o campanie pozitivă, avem multe lucruri bune de arătat, vrem un dialog constructiv şi cu cei din alte partide implicaţi în această campanie astfel încât să rezulte cel mai bun program pentru cetăţeni. Nu vom ataca şi vom răspunde cu politeţe când vom fi atacaţi şi cam atât”, a mai declarat Lucian Romaşcanu, candidatul PSD Buzău la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.