Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat Constanţa, Felix Stroe, a anunţat că social-democraţii au început sondajele pentru stabilirea candidatului pentru Primăria Constanţa, iar printre persoanele măsurate sociologic sunt şeful ANPC, Horia Constantinescu şi preşedintele de onoare al RESTO, Corina Martin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Felix Stroe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, până în luna septembrie a acestui an, va fi stabilit candidatul PSD pentru Primăria Constanţa. 
 
“Cine va fi acel candidat îl vor stabili nişte măsurători sociologice pe care le-am demarat. Ne dorim să fie foarte corecte şi obiective. Îi măsurăm pe toţi colegii care doresc. Am demarat un calup de măsurători. Vom face câteva runde de măsurători astfel încât în vară să fim gata. Alegerile nu vor fi mai devreme de 27 septembrie 2024. Cu siguranţă înainte de septembrie 2023 Biroul Permanent Judeţean Constanţa va valida candidatul care este situat cel mai bine în cadrul acestor măsurători sociologice pentru că nu ne permitem să ratăm alegerile din 2024”, a declarat Felix Stroe. 
 
Întrebat care dintre membrii partidului sunt luaţi în calcul pentru măsurători, Stroe a răspuns: “PSD are mulţi membri cu experienţă care ar putea să candideze. Aş putea să dau nume: Costin Răsăuţeanu (n.r. fost viceprimar) Daniel Georgescu (n.r. directorul Administraţiei Canalelor Navigabile), Horia Constantinescu (n.r. şeful ANPC), George Vişan (n.r. director în cadrul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa)”.
 
Felix Stroe a fost întrebat şi despre fostul primar Decebal Făgădău.   
 
“Şi-a dat demisia din organizaţia judeţeană a PSD Constanţa. Dacă vrea să revină, să se reînscrie în partid. Uşile sunt deschise”, a explicat liderul PSD Constanţa. 
 
De asemenea, preşedintele organizaţiei municipale a PSD Constanţa, Ion Dumitrache, a adăugat că pe lista respectivă se mai află şi alte persoane. 
 
“Am definitivat o listă. Domnul preşedinte a pronunţat câteva nume. Pe lista pe care am înaintat-o pentru sondaj sunt două doamne. Este vorba de Mirela Matichescu (n.r. fost vicepreşedintele al Autorităţii Naţionale pentru Turismt) şi Corina Martin (n.r. preşedintele onorific al organizaţiei RESTO). Mai sunt pe listă Costin Răsăuţeanu, Horia Constantinescu, Horia Ţuţuianu, Lucian Lungoci. (...) Vor fi sondaje în cascadă, vom schimba anumite nume dacă vedem că cele pe care le sondăm au procente foarte mici şi vom veni cu nume noi. Partidul are mulţi doritori să candideze mai ales că văzând că nu se mai strigă Ciuma Roşie şi partidul e pe val, vin foarte mulţi doritori”, a declarat Ion Dumitrache.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.